Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Cinci poliţişti sunt cercetaţi penal


Cinci polițiști vrânceni sunt puși la dispoziția unității deoarece sunt cercetați penal. Astfel, cei cinci oameni ai legii îndeplinesc doar sarcinile trasate de șefi și nimic mai mult. Punerea la dispoziție le afectează și salariile, aceștia primind mai puțini bani pe toată perioada cercetării.

Cinci polițiști vrânceni stau cu sabia deasupra capului. Aceștia sunt cercetați penal și așteaptă decizia finală cu sufletul la gură. Printre polițiștii cercetați penal se numără și Mircea Zetu de la Poliția Municipiului Adjud. În sarcina lui Mircea Zetu s-a reținut infracțiunea de trafic de influență. Polițistul, împreună cu alte 20 de persoane, a fost trimis în judecată la jumătatea anului trecut de procurorii anticorupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul Teritorial Galați. Inculpații sunt suspectați că au fraudat examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2008, organizat de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea. După cum se arăta în copmunicatul DNA, inculpatul Mircea Zetu a primit de la un denunțător suma de 800 lei pentru a interveni pe lângă profesorii examinatori în scopul ca o candidată să promoveze examenele la limba și literatura română și limba franceză. Un alt polițist cu probleme este Maricel Ciurciumel, de la Postul de Poliție Tâmboiești. În rechizitoriul întocmit pe numele polițistului se arata că în data de 9 martie 2010, se deplasa cu mașina de serviciu, nu a observat microbuzul care era oprit pe marginea străzii și a intrat în coliziune cu acesta. S-a constatat că acesta conducea deși avea o alcoolemie de 0,80 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge, valoarea alcoolului a fost de 1,65 la mie alcool pur în sânge. La dispoziția unității este pus și un polițist de la Postul de Poliție din Păunești. Acesta a fost trimis în judecată de procurori după ce ar fi fost prins șofând sub influența băuturilor alcoolice. Cătălin D. are 31 de ani și este din Adjud. Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată, în data de 11 decembrie 2010, bărbatul ar fi condus pe drumurile publice un autoturism având în sânge o alcoolemie de 1,45 la mie alcool pur în sânge. Agentul a fost implicat și într-un eveniment rutier, autoturismul său intrând într-un TIR.

Polițiștii implicați în dosarul „gazolina” cercetați penal

Tot la dispoziția unității sunt puși alți doi polițiști de la Adjud care sunt suspectați că ar fi implicați în afaceri necurate cu gazolină. Mai mult, unul dintre ei, respectiv Nelu Iacob și-a încheiat socotelile cu Ministerul Administrației și Internelor dându-și demisia. Reamintim că la începutul lunii aprilie, casele mai multor persoane din Adjud au fost luate la bani mărunți de mascați, polițiști, procurori și ofițeri anticorupție. Printre locuințele percheziționate s-au numărat și casele a doi agenți de poliție, respectiv Nelu Iacob și Jan Dabija. Ofițerii anticorupție afirmau, la vremea respectivă, că dosarul s-a constituit pe baza informațiilor obținute de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, în vara anului trecut. În fapt, în perioada noiembrie 2010 – aprilie 2011, ofițerii Direcției Generale Anticorupție Vrancea, în colaborare cu Direcția Generală de Informații și Protecție Internă, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au desfășurat un complex de activități informativ-operative și de cercetare penală în vederea documentării activității infracționale a angajaților din cadrul unităților de producție petrolieră de pe raza localităților Burcioaia și Lespezi, care sustrăgeau cantități importante de produse petroliere în mod fraudulos. Activitatea de sustragere a produselor petroliere s-a desfășurat în complicitate cu alte persoane, inclusiv angajați ai Ministerului Administrației și Internelor. Anchetatorii vrânceni spuneau că cele peste 10 persoane implicate au sustras nu mai puțin de 35 de mii de litri de gazolină. La perchezițiile domiciliare efectuate în ziua de 6 aprilie a.c. în 24 de imobile a fost descoperită cantitatea de 7.822 litri gazolină.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?