Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Tir bulgar răsturnat în curtea unui vrâncean


Vrâncenii care au case de-o parte și de alta a drumului european E 85 se trezesc din ce în ce mai des cu câte o mașină în bătătură. Este și cazul unei familii din Golești, care s-a trezit, ieri, cu un tir răsturnat în curte. Oamenii au auzit o bubuitură și și-au dat seama că s-a petrecut un accident rutier. Când au ieșit afară, au avut surpriza să vadă un tir la ei în bătătură.

O familie din Golești s-a trezit, ieri după-amiază, cu un tir în curte. Åžoferul mastodontului nu intenționa să parcheze în curtea vrânceanului, ci a ajuns acolo în urma unui accident. Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului, a reieșit că șoferul tirului, un bulgar, a adormit la volan, iar mastodontul s-a răsturnat în șanțul de pe partea dreaptă a sensului de mers, jumătate din mașină proptindu-se peste gardul familiei din Golești. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Åžoferul tirului s-a ales doar cu câteva zgârieturi. A primit îngrijiri medicale la fața locului și nu a necesitat internarea.
Accidentul s-a produs în jurul orei 15.00. Cetățeanul din Bulgaria avea mașina încărcată cu strunguri și circula liniștit spre Focșani, destinația finală fiind Rusia. La Golești, la câteva sute de metri de intrarea în Focșani, șoferul ar fi adormit la volan, a pierdut controlul asupra direcției de mers și nu s-a mai oprit decât în gardul familiei Negău. Proprietarul era prin curte, își vedea de treburi, și se poate spune că a avut noroc cu carul. Dacă ar fi fost mai aproape de poartă, s-ar fi putut produce o tragedie. Ionuț Negău ne-a spus că a auzit o bubuitură și și-a imaginat că este un accident. „Eram în casă eu, tata era afară, prin curte. Am auzit o bușitură și mi-am imaginat că este vreun accident. Când am ieșit, am văzut tirul în curte. A stricat podețul și gardul. Bine că nu a pățit nimeni nimic și presupun că o să-mi recuperez paguba”, ne-a spus Ionuț Negău.
Tirul s-a făcut praf, iar toată încărcătura s-a răsturnat odată cu el. La fața locului nu existau urme de frânare, de aici și varianta că șoferul a ațipit la volan.
După ce a primit îngrijiri medicale, șoferul a ieșit din ambulanță și s-a întors la locul accidentului pentru a face o estimare a pagubelor. Așa cum este procedura, bulgarul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care   s-a produs accidentul. „Conducătorul auto, cetățean bulgar, în timp ce se afla la volanul unui autocamion, cel mai probabil din cauza oboselii la volan, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul de pe partea dreaptă a sensului de mers și peste gardul unui cetățean din Golești. Åžoferul, care venea din Bulgaria și se îndrepta către Rusia, nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Continuăm cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul”, a precizat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.
Aseară, polițiștii căutau soluții pentru a ridica tirul din curtea familiei Negău. De asemenea, oamenii legii au fost nevoiți să caute și un translator, pentru a putea discuta cu șoferul ghinionist.

Vrâncenii care au case pe marginea drumului european E 85 sunt obișnuiți cu astfel de incidente. Nu este pentru prima dată când o familie se trezește cu un mastodont în gospodărie. La începutul lunii mai, un șofer din Prahova a adormit la volan și a intrat cu tirul în curtea unei familii din Dumbrăveni, dar nu înainte de a doborî la pământ un stâlp și gardul locuinței lui Marian Bocu. De asemenea, a fost avariat și un autoturism, parcat în curtea localnicului ghinionist. Mastodontul s-a oprit la timp, astfel încât nu a avariat și locuința familiei Bocu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?