Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Profesorul acuzat de indecenţă, declarat nevinovat de colegi


Profesorul de sport din Budești, comuna Cotești, acuzat de o mamă că ar fi adoptat o atitudine indecentă față de fetița sa, a fost declarat nevinovat de comisia care a analizat cazul. Chiar dacă mărturia Ioneliei Răduță este una de-a dreptul revoltătoare, conducerea unității de învățământ a decis că reclamația formulată de femeie nu este fondată. Astfel, profesorul Gheorghe Petrescu a ieșit basma curată din acest scandal, în care a fost implicată o fetiță de doar 9 ani. Potrivit spuselor Ioneliei Răduță, dascălul Gheorghe Petrescu i-ar fi atins fiica într-un mod nefiresc. „Am avut Consiliu de Administrație și comisia a constatat că nu sunt probe concludente pentru a constata vinovăția profesorului. Nu există nimic concret. Urmează să facem cunoscută decizia, prin înștiințări, reclamantei. Dosarul cu rezultatul va fi dus și la Inspectoratul Åžcolar. Persoanele audiate, martorii, cu toții spun că nu au auzit și nu au văzut nimic. A rămas cuvântul mamei împotriva cuvântului profesorului. La noi a existat doar o singură plângere, pe care am analizat-o. Cealaltă mamă, doamna Alexe, nu a depus la noi nimic, a sărit de acest pas. Din comisia care a analizat cazul au făcut parte oameni serioși, care predau la școlile din Cotești, dar care locuiesc în Focșani”, a declarat Vasilica Lipan, directorul Åžcolii din Cotești.
Profesorul Gheorghe Petrescu nu se arată surprins de concluzia colegilor săi de catedră. El spune că tot acest scandal a fost creat artificial de mamă, pentru a-i afecta cariera și imaginea după mai mult de 30 de ani de activitate didactică fără cusur. „Toată această situație a fost o făcătură ieftină! Am 32 de ani de învățământ și nu am nicio pată. Desigur că nu pot rămâne cu obrazul pătat”, a spus Petrescu   Gheorghe, profesorul de sport din Budești.

Mi-am schimbat copilul la altă școală

De cealaltă parte, Mariana Alexe, mama unei alte fetițe, care la rândul ei a depus plângere la poliție împotriva lui Gheorghe Petrescu, pe motiv că  i-ar fi  sărutat copila pe gură și ar fi atins-o în zone intime, susține că bărbatul este protejat de propriii colegi. Femeia susține că ancheta făcută la Åžcoala din Cotești nu a avut rolul de a scoate adevărul la iveală, ci dimpotrivă, a fost făcută pentru a mușamaliza o practică frecventă a profesorului. Femeia susține că și-a transferat fiica la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani tocmai pentru ca aceasta să nu mai fie nevoită să suporte avansurile profesorului. „Era de așteptat să se mușamalizeze cazul. Mi-am schimbat fetița la Colegiul «Cuza» din Focșani. Eu am venit în întâmpinarea mamei care a depus plângere și am depus sesizarea la poliție. Dumnealui a spus că are relații și că ne va da în judecată. Doar știa toată lumea din școală ce se petrece. Nu o să înțeleg niciodată de ce tace lumea în astfel de cazuri. Åžtiu sigur că trei copii au plecat de la școala din comună și au mers la Focșani pentru anul școlar viitor, tocmai din acest motiv. În urma sesizării făcute de mine, sper să se ia măsuri, pentru că altfel ajung mai departe”, a declarat Mariana Alexe.
Reamintim că spre finele lunii mai, profesorul de sport Gheorghe Petrescu a fost acuzat de Ionelia Răduță că ar fi manifestat un comportament indecent față de o copilă de 9 ani și a depus plângere la școală. La un interval de numai câteva zile, o altă mamă, Mariana Alexe, a înaintat o plângere la Poliție, în care a  precizat că fiica ei ar fi fost sărutată și atinsă de același profesor. Cea din urmă plângere este analizată în prezent de polițiștii și procurorii vrânceni, care vor trebui să dea un verdict.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?