Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Proiectul de reorganizare, document Top Secret


Discuția despre redesenarea hărții României nu se regăsește pe ordinea de zi a ședinței coaliției de guvernare, programată pentru marți dimineață. „Despre ce să discutăm, când noi nu avem niciun document ? Despre principii ?”, spune Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților din Parlament. Documentul pe baza căruia ar urma să se facă reîmpărțirea administrativ-teritorială a statului pare să fie Top Secret pentru PDL și Emil Boc. Toată lumea a auzit că ar exista, dar nimeni nu l-a văzut. Nici măcar membrii coaliției de guvernare.
„N-am primit absolut nimic. Nici măcar o schiță. Am aflat din presă că ar exista un proiect pe care îl vom dezbate în coaliție, dar nu știu nimic despre el”, a declarat Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților din Camera Deputaților.
Întrebat dacă în absența textului, în ședința de marți a coaliției subiectul se va discuta doar la nivel de principii, Pambuccian spune că reorganizarea nici măcar nu se află pe ordinea de zi :
„Vineri, pe ordinea de zi primită erau trecute subiecte de actulitate curentă, de priorități legislative pentru săptămâna în curs. Nu era nimic trecut despre această temă și nici n-am primit vreo informare suplimentară între timp. Ori, dacă noi nici nu avem un text, despre ce să discutăm ? Despre principii ?”.
În aceste condiții, Pambuccian spune că despre asumarea răspunderii pe acest proiect nu se poate încă vorbi.
Nici liderii PDL nu au văzut proiectul lui Emil Boc, mulți dintre ei fiind chiar nemulțumiți de modul în care partidul ia decizii la vârf fără consultarea prealabilă a teritoriului.
Premierul și câțiva democrat-liberali au afirmat săptămâna trecută că proiectul de reorganizare administrativ-teritorială este prioritar și va fi dezbătut în arcul guvernamental, lăsând de înțeles că va fi discutat chiar în ședința următoare.
Secretarul general al partidului, Ioan Oltean a afirmat chiar că Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe această lege, fapt care a stârnit nemulțumirea UDMR și evident, criticile opoziției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?