Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Consumaţi rar mâncare de tip fast food


Mâncarea oferită de fast food-uri este ieftină, te saturi ușor după ce o consumi și are și un gust bun. Dacă obișnuiți deseori să mâncați în oraș, opțiunea cea mai convenabilă este mâncarea preparată de fast food-uri. Din nefericire nu este mereu și o opțiune sănătoasă. Chiar și o singură masă la fast food poate să conțină destule calorii, sodiu și grăsimi cât pentru o zi întreagă sau chiar mai multe. Consumând zilnic astfel de meniuri pot apărea în timp diferite probleme de sănătate, atât fizice cât și psihologice. Chiar și cunoscute fiind riscurile, când ne învârtim într-un mediu economic plin de probleme ce par a nu se mai termina, tentația rapidă și ieftină este greu de ignorat. Fiind totuși un client bine informat puteți să faceți alegerile cele mai bune, bucurându-vă de prețurile mici și comoditatea restaurantelor de tip fast food.
 
 Când este sănătos să mâncăm la fast food ?

Răspunsul cel mai scurt ar fi „cât mai rar”. De regulă alimentele preparate de aceste restaurante au un conținut scăzut de nutrienți și unul ridicat de grăsimi saturate, sodiu și multe calorii. Potrivit cercetărilor efectuate de specialiști, cartofii prăjiți, porțiile mici și medii, conțin de la 10 grame de grăsimi saturate foarte nesănătoase. Asociația Prevenirii Bolilor de Inimă din America recomandă consumul a mai puțin de două grame de astfel de grăsimi pe zi. Aceleași valori sunt depășite și de un cheeseburger, o porție medie de cartofi și o plăcintă cu mere. Cheia devine în aceste condiții moderația. Nu se întâmplă nimic dacă ocazional mâncați o porție de cartofi prăjiți. Dacă acest obicei devine unul regulat, organismul dumneavoastră va avea de suferit.
 
Învățați să faceți alegeri cât mai sănătoase

Să optați pentru un meniu sănătos nu este dificil. Pregătiți-vă din timp și verificați ghidurile care prezintă valoarea nutrițională a alimentelor. De asemenea acest lucru îl puteți face și de acasă, cu ajutorul Internetului. Dacă vă faceți griji în privința diabetului sau anumitor boli de inimă, găsiți soluții tot online, în cadrul campaniilor organizațiilor non-profit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?