Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

„Nicăieri nu mai găseşti o echipă ca-n Goleşti“


Formația de fotbal Național Golești este cea mai bună echipă din liga a patra vrânceană. Finala ligii a patra vrâncene la fotbal s-a jucat miercuri seara pe stadionul din Vulturu sub privirile unei asistențe record, dar în acordurile unei fanfare care a întreținut atmosfera înainte, în pauză, dar și la finalul partidei. Mai experimentată, formația Național Golești s-a impus la limită, 2-1 (0-0) în fața echipei Viitorul Homocea, dar cea mai bună echipă din campionatul județean a fost stabilită abia în minutul 88, când goleștenii au beneficiat de un penalty, transformat de Chivu. Primul act s-a jucat sub semnul echilibrului. Pe-trică Ioan (Național) respectiv Toader (Viitorul) au trecut pe lângă deschiderea scorului. Mai pragmatici, goleștenii au mai irosit alte trei ocazii de gol, prin Săraru (18), Chivu (20) și Bodoc (34, șut în bară), iar finalul primei reprize a aparținut echipei din Homocea, care a avut șansa golului prin Toader (37), dar portarul Naționalului, Aldea, și-a salvat echipa. Repriza secundă s-a jucat pe contre. Mihai Tăbăcaru a ochit bara porții goleștene (47), iar Viitorul a deschis scorul după reușita lui Trăistaru, acesta finalizând cu un șut la colțul scurt o pasă trimisă de Guțu (52). Egalarea a venit rapid. Alexandrescu a centrat perfect în careu și Bodoc a înscris cu o lovitură de cap imparabilă (65). Cu șase minute înainte de final, Homocea a fost aproape de a înscrie golul doi, dar șutul expediat de Guțu a lovit bara dintr-o lovitură liberă. Cu două minute înainte de finalul partidei, Bodoc a fost faultat în careu de portarul Atomei și Chivu a decis învingătoarea dintr-un penalty corect acordat de arbitrul Alin Samoilă. După meci, conducerea echipei învingătoare, alături de jucători și galerie a petrecut la un restaurant din Golești, unde refrenul preferat a fost „Nicăieri nu mai găsești o echipă ca-n Golești”. Jucătorii finalistelor, dar și arbitrii finalei au primit cupe, diplome și medalii din partea AJF Vrancea, reprezentată de președintele Dan Dumitru, vicepreședintele Jani Oltianu, dar și a reprezentanților Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea, Costică Ciută și Petrache Gurguiatu. În pauza finalei de miercuri, antrenorii de fotbal care au obținut licența UEFA C au primit cardurile de antrenor din partea președintelui AJF Vrancea, Dan Dumitru, și a președintelui Comisiei Tehnice, Viorel Paizan. Național Golești va înfrunta câștigătoarea ligii a patra din județul Galați, respectiv Metalul Toflea, ai cărei trimiși s-au aflat în tribunele stadionului din Vulturu. Partida de baraj va avea loc pe 15 iunie, de la ora 17.30, pe Stadionul din Moinești (Bacău).

Național Golești – Viitorul Homocea 2-1 (0-0)
Au marcat: Bodoc (65) și Chivu (88, din penalty) respectiv Trăistaru (52).
Stadion: Vulturu, spectatori: 700.
Au arbitrat: Alin Samoilă, Lucian Sîrbu și Dănuț Dumitriu. Observatori din partea AJF Vrancea – Cristinel Rusu și Vasile Burgă.
Național Golești: Aldea – Chetreanu, Vlase, Radu, Săraru – Alecsandrescu (68 S. Sava), Petrică Ioan (80 I. Vasile), Curteanu (74 Măriuței), Chivu – Crețu, Bodoc.
Viitorul Homocea: Atomei – Mihalache (85. S. Manolache), Åžtefan, M. Tăbăcaru, A. Petrea – Ghioc, Guțu, Dascălu (72 M. Petrea), I. Tăbăcaru – Trăistaru, Toader.

Schimbări în sezonul 2011-2012
Sezonul 2011-2012 al ligii a patra va aduce noi schimbări în desfășurarea campionatului județean de fotbal. Președintele Asociației Județene de Fotbal Vrancea, Dan Dumitru, a precizat că liga a patra existentă va fi redusă și se va înființa o nouă ligă, a V-a. Schimbarea sistemului competițional se va face începând cu ediția 2011-2012, indiferent de locul ocupat în clasament, iar acele echipe care nu au minimul de condiții privind infrastructura bazei vor fi invitate să activeze în liga a V-a. „Vrem ca această ligă a V-a să fie cât mai numeroasă, de aceea rugăm factorii de decizie din loca-litățile care, în acest moment nu au echipe înscrise – dar, mai ales, cele care au avut – să facă un efort și să scoată tineretul la mișcare. Această ligă va fi mult mai permisivă, nu se vor cere condiții obligatorii de infrastructură, în care taxele vor fi modice sau chiar inexistente. Scopul este ca lumea să facă tot mai multă mișcare”, a declarat președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?