Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Zeci de poliţişti vrânceni s-au răzgândit şi nu au mai fost la miting


Câțiva polițiști vrânceni afiliați Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC)-Filiala Vrancea au participat, ieri, la mitingul de protest organizat la București. Evident, numărul participanților a fost mai mic decât cel preconizat. Liderul SNPPC – Fi-liala Vrancea, inspectorul principal Angelin Ciobanu, preciza luni seara, că la miting vor participa aproximativ 50 de polițiști vrânceni. Câțiva dintre ei s-au răzgândit însă până dimineață, așa că la autocar au mai ajuns doar 20 de oameni ai legii vrânceni. Aceștia s-au alăturat colegilor din întreaga țară și și-au strigat nemulțumirile în fața sediului Ministerului Administrației și Internelor.
Polițiștii speră ca situația lor să se schimbe în urma negocierilor dintre liderii de sindicat și ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș. Banii luați din salariu, dar și disponibilizările care urmează au fost principalele motive care i-au determinat pe oamenii legii să iasă în stradă. Ei cer ca până la data de 5 iulie a.c. să li se restituie banii luați din norma de hrană și restul de bani pentru echipamentul cuvenit pentru anul 2010. De asemenea, vor ca absolvenții instituțiilor de învățământ ale MAI să nu mai fie obligați să plătească penalizări legate de taxele de școlarizare dacă părăsesc sistemul înainte de perioada contractată. Totodată, oamenii legii cer ca MAI să facă propuneri legislative pentru ca personalul pensionat de acum înainte, în cadrul reorganizării MAI, să aibă garantate salariile compensatorii, anulate pe durata anului 2011, urmând ca acestea să intre în plată după 1-2 ani de la data pensionării.
Reamintim că în cursul săptămânii trecute, polițiștii, jandarmii și pompierii au aflat cu stupoare că luna aceasta vor primi un salariu cu 500 de lei mai mic. Măsura drastică nu i-a lăsat indiferenți pe oamenii legii, care vor să iasă în stradă în număr cât mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?