Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Încă o zi de Bacalaureat fără incidente


Candidații care au susținut ieri prima probă a examenului de Bacalaureat, cea de testare a competențelor de comunicare în Limba Română, nu s-au chinuit prea mult cu soluționarea subiectelor, ci s-au chinuit să suporte temperaturile foarte ridicate. Cu toate acestea, prezența a fost bună, așa că până la orele 15.00 s-au prezentat în vederea susținerii acestei probe 992 absolvenți de liceu. La fel ca luni, candidații s-au prezentat la centrele de examinare la ora indicată. Cât privește subiectele, acestea nu i-au pus în prea mare dificultate pe candidați, care au ieșit din sala de examen optimiști. Tinerii sunt siguri pe ei și cred că vor obține calificative bune. ,,Mi-a picat un subiect simplu și am reușit să îl abordez foarte bine. Sunt sigur că voi obține calificativul excelent. Atmosfera a fost relaxată, profesorii, de asemenea, nu ne-au pus în dificultate. Rămâne să vedem cum se vor desfășura probele următoare. Sper să fie bine”, a spus Ionuț Crăciun, absolvent al Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”din Focșani.
Åži cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea s-au declarat mulțumiți de cum a decurs ziua de ieri. Ei spun că nu a fost semnalat niciun incident. Cu toate acestea, candidații trebuie să aibă puțină răbdare, pentru că rezultatele obținute la această primă probă se vor afișa cel mai probabil joi. „Ca și până acum, nu s-a înregistrat nicio reclamație din partea vreunui candidat. Proba este în desfășurare, rezultatele se vor afișa cel mai târziu joi dimineață”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Maria Lupu, președintele comisiei județene a examenului de Bacalaureat. Prima probă a examenului de Bacalaureat se încheie astăzi, cu testarea ultimilor 1.146 candidați.

Linie verde pentru nereguli 

În perioada 13 – 17 iunie, candidaților le vor fi eva-luate competențele în domeniul informaticii. În perioada  20-23 iunie, absolvenții susțin proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă străină. Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat este programată pe 27 iunie, iar pe 29 iunie candidații vor susține proba obligatorie a profilului. Pe 1 iulie candidații vor susține proba la alegere a profilului, urmând ca pe 3 iulie să afle rezultatele.
Cei nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații a doua zi în intervalul orar 08.00- 12.00, rezultatele finale afișându-se pe 8 iulie. Absolvenții  care nu vor reuși să promoveze examenul de Bacalaureat în această sesiune mai au o șansă în sesiunea din toamnă care debutează în perioada 11- 15 iulie cu înscrierea candidaților.
Părinții și candidații care au de făcut sesizări cu privire la buna desfășurare a examenului de Bacalaureat au la dispoziție, gratuit, linia de telefon 0800801100.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?