Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Femeile simulează orgasmul


Gemetele de plăcere false ale femeilor din timpul actului sexual par să nu fie legate de intenția de a proteja orgoliul sensibil al partenerului incapabil să le satisfacă, ci par mai degrabă legate de fricile, anxietățile, insecuritatea și teama de intimitate pe care le pot avea aceste femei, conform unui nou studiu. Aproximativ 60% dintre femei au simulat orgasmul în timpul unui act sexual copulator sau al unui act sexual oral, conform lui Erin Cooper de la Temple University, care a studiat viața sexuală a femeilor. ‘Este un subiect foarte cunoscut, intrat demult în cultura populară și prezent la tot pasul în filme sau presă. Åžtim că acest obicei este destul de răspândit în cultura noastră, dar totuși nu știm foarte multe despre el din punct de vedere științific. Din punctul meu de vedere este o adevărată ca-tastrofă’, a declarat ea pentru LiveScience. Această problemă nu este limitată doar la femei. Poate părea greu de crezut, dar aproximativ 25% dintre bărbați susțin că au simulat cel puțin un orgasm. Erin Cooper și-a prezentat studiul cu ocazia întrunirii anuale a Asociației pentru Psihologie, la 27 mai. Ea a discutat cu 366 de femei cu vârsta între 18 și 32 de ani, care au recunoscut că simulează orgasmul, despre obiceiurile lor sexuale, despre posibilele motive ale simulării și despre sentimentele pe care le au față de intimitatea cu partenerul de viață. Multe dintre aceste femei au susținut că au si-mulat orgasmul din cauza faptului că se simțeau nesi-gure cu privire la propria sexualitate, sau pentru că doreau ca actul sexual să se încheie mai repede.
Un mic grup dintre aceste femei a recunoscut că simulau orgasme pentru a-și îmbunătăți propriile experiențe sexuale. ‘Există un mic număr de femei care recunosc că au simulat orgasme pentru a-și crește excitarea sexuală și pentru a atinge niveluri mai ridicate de satisfacție’, a mai susținut ea. În schimb, pentru femeile care au probleme cu propria intimitate, simularea orgasmului poate reprezenta o modalitate de a-și ține partenerul sub control. În cazul în care femeile sunt rușinate de lipsa lor de experiență sexuală, simularea unui orgasm le poate scoate de asemenea dintr-o situație mai delicată, salvându-le orgoliul. ‘Femeile care au probleme să se apropie de alți oameni din punct de vedere emoțional, întâmpină aceleași pro-bleme de a se apropia de oameni și din punct de vedere sexual’, mai susține Erin Cooper.
Astfel, femeile care doresc să scurteze pe cât posibil durata unui act sexual, pentru că nu se simt bine cu propriul corp, aplică această tactică pentru că nu pot permite altcuiva să se apropie prea mult sau să devină prea familiarizat cu corpul lor. Aceste motive pot avea efecte negative asupra relațiilor, chiar și în afara dormitorului, iar singura soluție este o intensificare a comunicării între parteneri pentru a clădi acea încredere care îi face să se simtă bine, în siguranță, în momentele intime.În ceea ce-i privește pe bărbați, probabil că un studiu despre de ce nu le pasă bărbaților de faptul că femeile simulează orgasmul, ar fi redundant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?