Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Liceenii de la Colegiul „Asachi“ în sărbătoare


Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Focșani va inaugura, vineri, un laborator modern unde elevii se vor putea pregăti în tainele artei culinare. Evenimentul este prilejuit de organizarea „Zilelor Åžcolii”, ce au debutat încă de ieri. În prima zi de sărbătoare elevii au fost invitați să vizioneze piesa de teatru „Enigma Otiliei”, pusă în scenă de elevii talentați ai claselor a XII A, a XII B, a XII C, XII D și o clasă de a XIII-a. Tot ieri, elevii au învățat să se hrănească sănătos iar în cadrul unui alt se-minar au învățat despre rețelele wireless. Activitățile continuă și astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, printr-o serie de dezbateri și expoziții.
Elevii îi vor face un portret lui Nichita Stănescu și tot ei vor prezenta în imagini cele mai frumoase obiective tu-ristice din Vrancea și nu numai. În cadrul unei alte expoziții vor fi prezentate mai multe costume populare și va fi diseminat și proiectul educațional „Nu pentru școală ci pentru viață învățăm”. La Centrul de Documentare și Informare va fi lansat proiectul „Dimensiunea matematică a orizontului local” și va fi organizat și un concurs de șah. Nu vor lipsi întrecerile de volei și handbal atât între elevi, cât și între elevi și profesori.
Activitățile prilejuite de „Zilele Åžcolii” se vor încheia vineri, printr-un cerc de pictură, o prezentare a firmelor de exercițiu ale Colegiului Tehnic „Gh. Asachi”, acti-vitățile culminând cu o expoziție gastronomică și lansarea numărului 7 al revistei „Pulsul Åžcolii”. Tot vineri, în ultima zi, va fi inaugurat și laboratorul de alimentație publică, una dintre cele mai importante investiții fina-lizate într-o unitate de învățământ din Focșani. Finalul va fi plin de surprize și premii oferite celor mai merituoși elevi ai Colegiului. Membrii Ansamblului Profesionist „Å¢ara Vrancei” vor încheia „Zilele Åžcolii”   printr-un spectacol de muzică populară de zile mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?