Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Un poliţist din Pufeşti a refuzat mita de 200 de euro


Un polițist din cadrul Postului de Poliție Pufești a refuzat suma de 200 de euro, pe care un cetățean a ținut cu tot dinadinsul să i-o dea, pentru ca omul legii să treacă cu vederea o faptă penală de-a sa. Luni, la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea a  fost înregistrat denunțul agentului de poliție Georgică  Zaharia, de la Postul de Poliție Pufești, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită de către Marian Pleșcan, din satul Domnești – Târg, comuna Pufești.
Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție „la data de 16.05.2011, orele 4.20, P.M. a fost depistat de agentul de poliție în tra-fic în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. În cursul aceleiași zile, bărbatul  s-a prezentat la sediul Postului de poliție Pufești și i-a cerut polițistului să nu îi întocmească dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, cu promisiunea că-i va da o căruță de lemne și îi va presta orice alte servicii ce-i vor fi cerute. Fiind refuzat, a părăsit incinta postului de poliție însă, ulterior,l-a apelat telefonic pe polițist, insistând să se întâlnească pentru a discuta problema dosarului său penal”.  În urma denunțului formulat de agentul de poliție, marți ofițerii DGA – Vrancea, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, cu sprijinul tehnic al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă l-au identificat și prins în flagrant pe bărbatul din Pufești după ce a dat agentului de poliție suma de 200 euro. Bărba-tul și-a recunoscut fapta și a fost pus sub învinuire pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 255 din Codul Penal cu referire la articolul 7 alineatul 2 din Legea numărul 78/ 2000.
Cercetările sunt continuate cu învinuitul în stare de libertate, dar cu obligația de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Polițistul Georgică  Zaharia a mai denunțat și alte fapte de acest gen.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?