Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Stagiunea Teatrală a Elevilor, pregătită pentru debut


Elevii talentați se pregătesc să încânte publicul focșănean, în cadrul unei noi ediții a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni (STEV) 2011. Anul acesta, în cadrul Stagiunii Teatrale s-au înscris 11 licee. În prima zi de spectacol, marți, 24 mai, vor urca pe scenă cu începere de la orele 10.00 elevii Liceului cu Program Sportiv, care vor interpreta piesa „Năpasta”, scrisă de Ion Luca Caragiale. Trei ore mai târziu, le va veni rândul actorilor de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” să impresioneze publicul, cu o adaptare după piesa „Buzunarul cu Pâine”, scrisă de Matei Vișniec. Liceul de „Artă Gh. Tattarescu” din Focșani încheie prima zi a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni cu două piese de excepție, „Cerere în căsătorie” și „Ursul”, ambele scrise de A.P. Cehov. Spectacolul continuă în ziua de 25 mai cu reprezentația artistică a elevilor de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”. Tinerii talentați vor interpreta pentru publicul focșănean, pentru colegi și pentru toți cei care vor veni să îi susțină, două piese de teatru, „Minunata Călătorie” scrisă de Matei Vișniec și „Ceartă și împăcăciune”, o adaptare după Andreea Peruccio. Åži elevii Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” speră să facă spectacol cu piesa „Cineva Celebru” scrisă de B. Larson. De asemenea, elevii talentați ai Colegiului Tehnic „Ion Mincu” vor interpreta piesa „Insula Femeilor”, scrisă de Valeriu Butulescu. Cea de-a doua zi a STEV va fi încheiată de actorii amatori ai Colegiului Național „Unirea”, care vor interpreta piesa „Livada cu vișini”, scrisă de A.P. Cehov.
Cea de-a treia zi a celui mai mare eveniment dedicat elevilor vrânceni cu talent va fi deschisă de Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”. Elevii de la această unitate de învățământ vor interpreta piesa „Femeile savante”, scrisă de Moliere. De asemenea, elevii Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești vin la Focșani pentru a impresiona audiența cu talentul lor actoricesc din piesa „Ivona, principesa Burgundiei”. Elevii Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani vor pune în scenă piesa „Transfer de personalitate”, scrisă de Dumitru Solomon. Stagiunea se va închide vineri, 27 mai, cu piesa „Cheia franceză”, interpretată de elevii talentați ai Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu. Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni este organizată de Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță” din Focșani. Manifestarea se dorește a fi un festival de teatru susținut de elevi pentru colegii lor și își propune să contribuie la descoperirea talentelor autentice și orientarea lor către o carieră artistică. Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni, ediția 2011, este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, cu sprijin financiar din partea Rotary Club Varana.
Prima ediție a STEV a avut loc în februarie 1978, iar trofeul a fost câștigat de Colegiul Național „Unirea” din Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?