Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Uleiul de peşte, un supliment alimentar miraculos


Beneficiile consumului de peste au fost subliniate în repetate rânduri prin intermediul mijloacelor mass media, nu același lucru s-a întâmplat însă cu produsele derivate capabile de lucruri la fel de bune, cum este de pildă uleiul de pește. Departe de a fi un supliment alimentar popular în România , uleiul de pește constituie una dintre cele mai eficace alimente în redarea sănătății celor cu alimentație defectuoasă. Speranța de viață a irlandezilor îregistrează una dintre cele mai ridicate valori și pentru că sunt printre marii consumatori de ulei extras din peste. Studiile efectuate în această direcție au explicat cu exactitate cauzele „miracolelor” făcute de acest produs, acestea datorându-se în cele mai multe cazuri acizilor Omega 3. Aceștia au capacitatea de a reduce colesterolul „rău” LDL în favoarea celui  „bun”  HDL și de a scădea nivelul trigliceridelor care sporesc riscul bolilor cardiovasculare. De asemenea, acizii Omega 3 reglează presiunea arterială și bătăile inimii fluidizând sângele. 
În afară de bolile cardiovasculare pe care le previn, acizii grași Omega 3 au și efecte antiinflamatorii exprimate prin protecția împotriva unor afecțiuni ale pielii, ca psoriazisul sau acneea. De fapt are loc întărirea întregului sistem imunitar atât împotriva bolilor comune precum gripa sau răceala, cât și împotriva bolilor mai grave. Deși cercetările de până acum nu au adus informații convingătoare în acest sens, se crede că acizii grași Omega 3 din uleiul de peste au chiar capacitatea de a combate cancerul.  
Puțini știu despre creierul uman că este alcătuit în proporție de 60 % din grăsimi, din care circa jumătate sunt acizi grași Omega 3. Nu încape indoila că pentru a funcționa corespunzător creierul nostru trebuie să fie alimentat periodic cu produse bogate în acest tip de acizi grași.
Omega 3 optimizează creierul nu doar la nivel chimic ci susține și efortul intelectual, sporește puterea de concentrare și capacitatea de memorare, având în același timp efect ameliorativ contra depresiei, anxietății și stresului.
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?