Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

William şi Kate au primit titlul de duce şi ducesă de Cambridge


Prințul William și Kate Middleton au primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de duce și ducesă de Cambridge, a anunțat, vineri, palatul Buckingham, cu doar câteva ore înainte de nunta regală. William, fiul prințului moștenitor Charles și al regretatei prințese Diana, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a primit din partea bunicii sale cel mai înalt titlu din nobilimea britanică. Prințul William devine, totodată, conte de Strathearn și baron de Carrickfergus, iar Kate va deveni la rândul ei contesă de Strathearn și baroneasă de Carrickfergus, după căsătoria regală ce a avut loc vineri, în ultimele ore ale dimineții, la catedrala Westminster din Londra. Tânăra mireasă va primi automat titlul de „prințesa William de Wales”. Protocolul nu prevede ca ea să devină „prințesa Cathe-rine”, pentru că are sânge regal. Media și publicul, însă, ar putea trece peste aceste subtilități protocolare și pot să o numească pe soția prințului William „prințesa Catherine” sau „prințesa Kate”.
Potrivit tradiției, bărbații din familia regală primesc cel puțin un titlu de noblețe în ziua căsătoriei, atribuit automat și soției.
Aceste titluri sunt decise de monarhul Marii Britanii. Charles, tatăl lui William și moștenitor al tronului, a primit titlul „prinț de Wales” și automat Lady Diana a primit titlul de prințesă de Wales în ziua căsătoriei lor, în 1981. William s-a declarat „onorat” la pri-mirea noilor sale titluri nobiliare, a indicat un purtător de cuvânt de la Clarence House.
Cel mai recent duce de Cambridge a fost prințul George, născut în 1819, nepot al lui George al III-lea. Militar de carieră, acesta a luat în căsătorie o fată din popor, de profesie actriță, având și o amantă, vreme de 30 de ani. Kate Mi-ddleton, în vârstă de 29 de ani, și prințul William, în vârstă de 28 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut în 2001 la Universitatea scoțiană St. Andrews, dar relația lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărțire în anul 2007. William, fiul cel mare al prințesei Diana, decedată în 1997, și Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanțe private pe care au petrecut-o în Kenya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?