Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Petrecere câmpenească în Crângul Petreşti


Președintele Marian Oprișan și PSD Vrancea organizează în Crângul Petrești, în zilele de 30 aprilie și 1 mai, o petrecere cu mititei, bere,  spectacole și multă voie bună. Va fi marcată astfel Ziua Internațională a Muncii. Ansamblul „Å¢ara Vrancei”, Hora, Mihai Trăistariu, Alessia, Costi Ioniță, Bordo, Datina, Alb & Negru, Pepe vor cânta pentru vrânceni în cele două zile de sărbătoare.

Președintele Marian Oprișan și PSD Vrancea organizează și în acest an manifestări dedicate Zilei Internaționale a Muncii. Astfel, sâmbătă și duminică, toți vrâncenii sunt așteptați să petreacă într-un mod cât mai plăcut în Crângul Petrești. La manifestări vor fi prezenți atât președintele Marian Oprișan, cât și parlamentarii PSD de Vrancea, lideri ai PSD și TSD din organizațiile județene. „Sărbătoarea este dedicată tuturor celor care muncesc și merită o zi numai a lor, în care să se relaxeze alături de familie și prieteni, într-un cadru plăcut. Manifestările vor cuprinde un program artistic variat. Preșe-dintele Marian Oprișan invită vrâncenii să îi vadă și să îi asculte pe Mihai Trăistariu, Pepe, Alb & Negru, Costi Ioniță, Alessia, Datina, Bordo, Hora și Å¢ara Vrancei”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Vrancea.
În paralel cu programul artistic făcut cadou vrâncenilor, membrii PSD Vrancea vor efectua și acțiuni de igienizare în Focșani pe str. Poeniței din car-tier Bahne, la Panciu, Odobești și Mărășești. La acțiunile de   igienizare, care vor începe simultan în toate locațiile amintite, sâmbătă 30 aprilie, ora 10.00, vor participa membri și simpatizanți PSD și TSD Vrancea, dar și simpli cetățeni, care vor ca Vrancea să scape de mizeria portocalie, care „întunecă și otrăvește zi de zi viața vrâncenilor”. Manifestările vor avea loc sub denumirea „1 Mai – Ziua Muncii Verzi – Strângem Mizeria Portocalie”. „Președintele Marian Oprișan adresează sincere urări de sănătate și fericire tuturor vrâncenilor, pe care îi așteaptă să petreacă împreună două zile de sărbătoare, pe ritm de mu-zică, în Crângul Petrești”, se mai arată în comunicat.

De 1 mai, românii petrec la iarbă verde

În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat 1 mai Ziua internațională a muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin ma-nifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare, pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.
În România, această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către mișcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai, autoritățile organizau manifestații    uriașe pe marile bulevarde. După 1990, importanța propagandistică a zilei a dispărut, dar oamenii se bucură de acest eveniment sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte, delectându-se cu mici și bere.
În tradiția populară ziua de 1 mai este cunoscută și ca „Ziua pelinului”. De asemenea, 1 Mai mai semnifică în tradiția populară și începutul verii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?