Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Veteranii de război au ajuns de râsul Guvernului


Președintele Traian Băsescu a uitat ce le promitea veteranilor înainte de alegerile prezidențiale, a declarat deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr. El a dat ca exemplu faptul că, în octombrie 2009, înaintea alegerilor prezidențiale, Traian Bă-sescu decora câțiva veterani de război și declara că le va purta acestora de grijă dar acest lucru nu s-a întâmplat.
„Nimic din cele declarate nu au valoare astăzi. Toate acele cuvinte sunt doar minciuni aruncate în vânt de diverse personaje politice pentru a înduioșa și pentru a crea un strop de emoție”, a spus deputatul vrâncean. Angel Tîlvăr a arătat că, din definiție, rezultă că veteranul de război este „Ostașul liberat după terminarea serviciului militar și care obținea la liberare o serie de privilegii”, pe care însă Guvernul Boc nu le mai acordă.
„Datorită Guvernului PDL doar prima parte a definiției mai este va-labilă astăzi. Datorită «grijii» președintelui și a Guvernului Boc veteranii de război au ajuns ai nimănui. Indemnizația unui veteran de război din România este astăzi de aproximativ 800 de lei pe lună, aproximativ 26 de lei pe zi, departe de a numi această sumă un privilegiu. La atât este apreciată recunoștința statului față de el. Dacă adaug la asta posibilitatea ca veteranii de război să nu mai beneficieze de gratuitățile în ceea ce privește plata abonamentului telefonic și a taxei radio-tv, sau de neacordarea biletelor de tratament și odihnă cu preț redus, deja avem imaginea unei grave nedreptăți comise de Guvernul PDL „, a susți-nut deputatul Angel Tîlvăr.
El a mai spus că, dincolo de toate abuzurile pe care Executivul le comite zi de zi față de toate categoriile socio-profesionale, veteranii de război sunt, fără îndoială, un subiect sensibil. „Privilegiile lor sunt privilegiile unor oameni greu încercați de soartă pentru care guvernul, președintele, nu au nici cea mai mică urmă de considerație și respect. Reiterez faptul că privilegiile de care sunt privați veteranii de război nu vor scoate țara din criză, nu repre-zintă motivul pentru care astăzi România și românii încă se luptă cu criza economică”, a încheiat deputa-tul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?