Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Cătălin Moroşanu a câştigat procesul cu IPJ


Magistrații de la Judecătoria Panciu i-au dat câștig de cauză luptătorului K1 Cătălin Moroșanu, în procesul cu Poliția Rutieră Focșani, privind contestarea unei amenzi. Astfel, Moroșanu a fost absolvit de amendă și nu i se va suspenda nici permisul de conducere, potrivit deciziei judecătorilor pănceni. 
Sportivul a cerut anularea procesului-verbal de sancționare încheiat la data de 24 iulie 2009, după ce polițiștii au susținut că l-au surprins pe raza localității Călimănești conducând cu o viteză de 123 km/h, deși limita maximă admisă era de numai 50 de km/h. În plângerea formulată în instanță împotriva procesului verbal de sancționare, „Moartea din Carpați”, cum i se mai spune lui Moroșanu, a susținut că documentul conținea o serie de inexactități în ceea ce privește numărul cărții de identitate și adresa, iar informațiile privind CNP-ul și ocupația lipseau. Luptătorul K1 a mai arătat că a intrat în posesia procesului-verbal de constatare a contravenției, prin care era sancționat cu 9 puncte amendă și anularea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile, de abia la data de 30 septembrie 2010, cu mult peste termenul legal, motiv pentru care a invocat și excepția prescrierii sancțiunii.
Inițial, Cătălin Moroșanu s-a adresat Judecătoriei Iași dar, la data de 14 decembrie 2010, magistrații de aici au invocat, din oficiu, excepția de necompetență teritorială absolută, trimițând cauza spre soluționare colegilor de la Judecătoria Panciu. După două amânări, una acordată din cauza lipsei de procedură cu petentul și cealaltă pentru a da timp apărătorilor părților să-și formuleze opiniile privind motivele acțiunii, ieri, magistrații pănceni au admis plângerea formulată de Cătălin Moroșanu, constatând ca prescrisă executarea sancțiunii aplicată prin procesul-verbal încheiat în 24 iulie 2009.
„Nici nu mă gândeam că nu voi câștiga acest proces, deoarece aveam dreptate. Polițiștii au greșit. M-au trecut în baza lor de date, dar pe mine m-au anunțat foarte târziu. Chiar mă bucur că am câștigat acest proces și nu mai trebuie să umblu pe drumuri să mă judec”, a declarat Moroșanu. Polițiștii s-ar putea să-i spulbere bucuria lui Moroșanu, dacă vor formula apel, Judecătoria Panciu fiind instanță de fond.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?