Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Înlăturarea actualei guvernări – obligatorie şi necesară, dar insuficientă


Înlăturarea actualei guvernări – obligatorie și necesară – nu va fi suficientă, pentru că va trebui construită și alternativă valabilă, bazată pe oameni de bună credință, cinstiți și drepți, dar mai ales competenți, a precizat președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, într-o postare pe blogul personal.
Fostul președintele a subliniat că ‘deviza zilei’ pentru o renaștere a societății românești ar trebui să devină cultivarea profesionalismului în toate domeniile, alături de ‘înalta ținută etică și devotamentul față de cei mulți’.
‘Ultimii doi ani reprezintă cel mai grav declin pe care l-a cunoscut țara în ultimii 20 de ani. Refacerea spe-ranței va fi un proces dificil dar necesar. Fripturismul, oportunismul, nepotismul, clientelismul politic și-au croit drum cu perseverență în mentalitatea unor politicieni lipsiți de moralitate și de scrupule care au ajuns să domine viața noastră pu-blică, a menționat liderul de onoare al PSD.
În opinia liderului de onoare al PSD, starea de spirit comună a majorității populației este una ‘de descurajare, de descumpănire’, iar pentru unii de disperare și de lipsă de speranță, ‘însoțită de tot mai multă teamă față de acțiunile de intimidare și timorare la care sunt supuși de către factorii administrativi’.
‘Este rezultatul nu numai al deteriorării condițiilor de viață prin măsurile luate în ultimul timp de guvernanți – reducerea ‘la grămada’ a salariilor, pensiilor, a altor forme de retribuire, creșterea TVA, a prețurilor și a cheltuielilor generale, deteriorarea asistentei me-dicale și a serviciilor sociale, etc. – cât și a deteriorării climatului general, inclusiv a calității vieții politice, a funcționării instituțiilor, a administrației centrale și locale’, a argumentat fostul șef de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?