Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Reorganizare la Garda Financiară


Garda Financiară ar urma să fie transformată într-o Direcție de Control din cadrul Fiscului în urma reorganizării pregătite de guvernanți pentru vacanța parlamentară. Proiectul reorganizării urmează să fie aprobat de Executiv în cadrul unei ședințe de guvern și prevede modificări în primul rând la nivelul conducerii. Practic vor fi desființate secțiile județene, vor fi delimitate atribuțiile de control și stabilite conducerile noilor structuri. Astfel se deschide calea pentru numiri politice la nivelul unei instituții care ar trebui să fie compusă doar din profesioniști. De altfel, este de notorietate interesul unor lipitori de afișe pedeliști din Vrancea pentru conducerea instituțiilor de control fiscale de la nivelul județului.
Reorganizarea Gărzii Financiare va fi realizată printr-o ordonanță, după cum arată proiectul Legii de abilitare a Executivului de a emite ordonanțe simple în vacanța parlamentară, lansat în dezbatere publică de Departamentul pentru Relația cu Parlamentul (DRP). Proiectul mai prevede măsuri privind rectificarea bugetară, funcționarea controlului financiar, Codul de procedură fiscală, precum și Legea privind privatizarea uzinei „Automobile Craiova”, potrivit proiectului Legii de abilitare a Executivului de a emite ordonanțe simple în vacanța parlamentară, lansat în dezbatere publică de Departamentul pentru Relația cu Parlamentul (DRP).
De asemenea, Executivul mai are în vedere „reglementări privind atribuirea anumitor contracte de achiziții publice în domeniile apărării și securității”, precum și „modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poștale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 642/2002”. Potrivit Agerpres, proiectul de lege trebuie supus aprobării în șe-adința de Guvern, iar apoi înaintat Parlamentului spre dezbatere și adoptare. Vacanța parlamentară urmează să înceapă în aproximativ două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?