Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Arderile necontrolate pun pompierii pe drumuri


Arderile necontrolate de vegetație uscată le dau mari bătăi de cap pompierilor. Aproape zilnic, aceștia sunt solicitați să intervină pentru stingerea unor astfel de incendii, care de cele mai multe ori sunt provocate cu bună știință de diverși cetățeni.
Miercuri, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitați, prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină pentru localizarea și lichidarea a cinci arderi necontrolate. S-a intervenit pe raza administrativ teritorială a localităților Focșani- pe marginea E 85, la Ruginești- tot pe marginea E 85, la Vânători, Milcovul și Tătăranu. În urma acestor arderi necontrolate, a ars vegetație uscată de pe o suprafață totală de 5,5 hectare.
Tot miercuri, pirotehniștii din cadrul Inspectoratului    s-au deplasat la Sihlea, de unde au ridicat 20 de proiectile explozive și perforante de diferite calibre. Muniția a fost descoperită de Remus A., în zona Crângul Ursului. Muniția neexplodată a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, urmând a fi distrusă.
Pompierii SMURD au intervenit și ei pentru soluționarea a șapte situații medicale de urgență. Aceștia s-au deplasat în Focșani și în comunele Milcovul, Vânători, Tătăranu, Păunești și Poiana Cristei. Paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și Secției de Pompieri Adjud au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?