Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Grădiniţă nouă în Adjud


Primăria Adjud a depus un proiect, pentru construirea unei grădinițe cu program normal, amplasată în incinta Åžcolii nr.2. Fondurile urmează a fi accesate prin proiectul „Reforma educației timpurii în România”.
În noua grădiniță, care va avea 4 săli de clasă, se vor muta prichindeii care învață în actuala Grădiniță nr.2, unitate care funcționează în prezent la parterul unui bloc de pe strada Siret, în regim de închiriere. Actuala grădiniță nr.2 funcționează în trei apartamente, situate în scări diferite. Cei 114 pre-școlari înscriși la Grădinița nr.2 derulează activități în spații reduse, aglomerate, cu grupuri sanitare neadecvate, la care se adaugă lipsa, în totalitate, a spațiilor de joacă. De asemenea, dat fiind că apartamentele au ieșire direct în stradă, prichindeii sunt în pericol de accidentare. În total, în Adjud sunt 920 copii de grădiniță.
În ședința Consiliului Local, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind transmiterea terenului ce aparține domeniului public, cu o suprafață de 1.155 mp, liber de orice sarcini, în folosință gratuită Ministerului Educației, prin Inspectoratul Åžcolar Județean, pentru construirea grădiniței.
Noua grădiniță va avea 4 săli de clasă, fiecare cu grup sanitar, vestiar, cabinet medical, o cancelarie, curte de recreație, terenuri și instalații sportive, dar și zone verzii, inclusiv grădină cu flori. De asemenea, clădirea va beneficia de apă rece și caldă, instalație de încălzire și sisteme de ventilație.
Părinții ai căror copii învață la actuala Grădiniță nr.2 sunt foarte mulțumiți de inițiativa primăriei de a construi o nouă grădiniță. „Este foarte bine că vor realiza o nouă grădiniță pentru pre-școlari, care învață acum în aceste apartamente, deoarece aici nu sunt condiții adecvate pentru ei. Locuri de joacă nu există, în recreație stau în clase, iar cel mai important este faptul că acești copii când termină orele trebuie să iasă în stradă, unde circulă mașini”, a spus mămica unui preșcolar.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?