Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Personalul medical redistribuit


Agitație mare, ieri dimineață, în clădirea în care se află biroul managerului Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, medicul Nicolae Moise. Aproximativ 50 de angajați ai fostelor spitale din Odobești și Mărășești au venit pentru a fi redistribuiți la alte spitale vrâncene, după ce unitățile în care au lucrat zeci de ani au fost desființate de guvernarea portocalie. „Am venit pentru redistribuire și avem speranța că va fi bine. Avem promisiunea liderului de sindicat că vom fi acceptați cu toții la locurile de muncă pentru care am optat. Eu am optat pentru Spitalul Județean și sper că voi fi acceptată aici. Cu naveta nu va fi o problemă, pentru că suntem la doar 12 kilometri de Focșani și ne vom grupa cu colegii la câte o mașină, iar microbuze avem din jumătate în jumătate de oră. Banii de navetă vor fi suportați de fiecare cadru în parte, dar decât să rămânem fără un loc de muncă, mai bine așa. La personalul TESA este o problemă, dar să sperăm că se va rezolva în vreun fel. Nu a fost dorința nimănui ca spitalul să fie închis, dar este o hotărâre la nivelul Ministerului Sănătății”, a declarat Gina Dumitru, fostă asistentă medicală la spitalul din Odobești. O altă angajată a spitalului din Odobești, Fănica Nan, are mari speranțe. „Am lucrat timp de 21 de ani la Secția de Pediatrie a Spitalului din Odobești și acum sunt în prag de pensionare, mai am doi ani de muncă. Va fi greu cu naveta, dar noi nu ne-am dorit să ne desființeze. Eu am optat pentru spitalul din Focșani și sper să fiu acceptată aici. Va fi foarte greu, dar sper să mă descurc”, a spus ea. Din totalul celor 73 de persoane care au depus cereri de ocupare a locurilor vacante, 46 au fost angajați la Spitalul Județean din Focșani, urmând ca astăzi să se poarte discuții cu managerii unităților din Vidra, Panciu, Adjud, dar și la Serviciul de Ambulanță Județean. „La spitalul din Focșani s-a rezolvat, urmând ca cei care au fost angajați aici să înceapă munca de luni. Mâine (astăzi – n.r.) se vor purta discuții și cu reprezentanții de la Panciu, Vidra, Adjud și Ambulanță”, a declarat Claudiu Grosu, lider de sindicat Sanitas. 46 dintre angajații fostelor spitale din Odobești și Mărășești au optat pentru Spitalul Județean din Focșani, câte cinci pentru SAJ și Spitalul din Panciu, 12 pentru Spitalul din Adjud și un singur angajat pentru Spitalul din Vidra.

Personalul TESA va intra în șomaj

Dacă personalul medico-sanitar și-a găsit locuri de muncă, problema cea mai gravă este în cazul TESA, pentru care nu s-a găsit nicio soluție până în prezent. În schimb, cei patru angajați ai personalului TESA de la Mărășești vor fi absorbiți de căminul pentru persoane vârstnice, care se va înființa în momentul în care autoritatea locală va accesa programul Ministerului Muncii.
Despre soarta celor nouă angajați TESA de la Spitalul din Odobești nu se știe nimic, cel mai probabil ei urmând să intre în șomaj, până în momentul în care se va găsi o soluție. În prezent, la cele două foste spitale se face inventarul și bilanțul final, urmând ca spitalul din Odobești să intre în conservare, iar cel din Mărășești să se transforme în cămin pentru bătrâni. „Momentan se face inventarul, pentru că spitalul va intra în conservare. Se va angaja o firmă de pază, pentru a putea păzi toate bunurile din această unitate. Este o veste bună că personalul medico-sanitar și-a găsit de muncă, dar problema cea mai mare este personalul TESA, care va intra în șomaj”, a declarat Florin Monac, managerul Spitalului din Odobești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?