Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Turte dulci cu susan


Ingrediente:
150 g margarină
150 g zahăr
100 g smântână
2 ouă
o jumătate linguriță de scorțișoară
3-4 lingurițe cacao
o linguriță praf de copt
făină cât cuprinde
zahăr pudră
semințe de susan
 
Mod de preparare:
Margarina se pune la foc mic, iar când începe să se topească se adaugă zahărul și se amestecă până ce acesta se topește. Se ia de pe foc și se lasă un pic la răcorit. Apoi se adaugă smântâna, ouăle, cacaoa și scorțișoara și se amestecă bine. Urmează făina (proaspăt cernută) cu praful de copt încorporat în făină. Se amestecă totul bine și se frământă un aluat ușor de lucrat. Se dă la frigider pentru 1 oră, după care se scoate și se formează biluțe un pic mai mari cât o nucă și se tăvălesc printr-un amestec făcut din zahăr pudră + semințe de susan.
Se așează în tava tapetata cu hârtie de copt sau unsă cu unt și tapetată cu făină, la o distanță de cca 2 cm una de alta. Se coc la foc mediu, timp de cca 35 minute sau până cînd sînt gata.
La coacere turtele dulci vor crapa un pic din cauza zahărului pudră de pe ele.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?