Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Pedeliştilor le e frică de USL


PDL a pierdut încrederea electoratului și încearcă să modifice legea alegerilor locale într-o încercare dispe-rată de a mai rămâne la putere și a acoperi abuzurile comise. Din acest motiv au propus alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Această metodă va avea ca rezultat instalarea de edili votați de 16-18% din alegători și care nu vor avea susținerea Consiliului Local, au acuzat libe-ralii vrânceni, vineri, în cadrul unei conferințe de presă. Frica pedeliștilor e confirmată și de rezultatele ultimelor sondaje care creditează Uniunea Social Liberală cu peste 67% din voturile românilor care s-ar prezenta la urne.
Președintele PNL, deputa-tul Nini Săpunaru, a acuzat interesele politicianiste pe termen scurt ale pedeliștilor care vor să impună modificarea legii prin alegerea într-un singur tur de scrutin. Liberalul a explicat că „PD și oamenii săi au pierdut încrederea electoratului și încearcă să sfideze această realitate prin modificarea regulilor jocului democratic în scopul de a-și asigura o poziție privilegiată la viitoarele alegeri locale și parlamentare”. „Sunt izolați și nu vor să se trezească în turul doi în foarfecele USL”, a afirmat deputatul PNL.
El a arătat că nu poate fi susținut nici argumentul invocat de PDL referitor la costurile mari pentru organizarea a două tururi de scrutin. „PD se folosește de un argument fals și populist în promovarea acestei legi, anume reducerea cheltuielilor de la bugetul de stat cu organizarea celui de-al doilea tur de scrutin, uitând că un tur de scrutin organizat la nivel național costă mai puțin decât un «tun» tras de actualii guvernanți pe banii românilor, patinoarul de 12 milioane euro de la Brașov sau milioanele băgate în buzunarele firmelor de casă prin campania cu frunza Elenei Udrea”, a afirmat Nini Săpunaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?