Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Beneficiile consumului de ciocolată


Cu cât ciocolata trece prin mai multe procese de prelucrare, potențialele beneficii pe care aceasta le-ar putea avea pentru sănătatea noastră își pierd din valoare în compoziția produsului finit. Din acest motiv produsele care conțin un procent mai mare de cacao sunt tot mai căutate. De aceea este foarte import să vedem pe produs care este masa de cacao, conținutul de cacao trebuie să fie în jur de 70% pentru o ciocolată de calitate.
 
Conținut bogat de antioxidanți
Cacaoa conține flavone, un tip de flavanoid care este găsit doar în ciocolată și cacao. Aceștia sunt compuși naturali prezenți în compoziția anumitor plante și au un comportament identic cu cel al antioxidanților. Rolul lor este cel de a contracara acțiunile radicalilor liberi din organism.
 
Reglarea nivelului colesterolului
Mâncând ciocolată neagră regulat, nivelul colesterolului poate să scadă cu până la 10%.
 
Antidepresiv natural
Potrivit studiilor ciocolata conține serotonină, un antidepresiv natural. Aceasta stimulează și producția de endorfine, responsabile cu sentimentele de fericire și plăcere. Potrivit studiilor, sentimentul oferit de topirea ciocolatei în gură sunt mult mai puternice decât un sărut pasional.
 Nu e de mirare că majoritatea celor care trec printr-o perioadă dificilă optează pentru consumul de ciocolată, pentru a lupta împotriva stărilor depresive.
 
Ciocolata luptă împotriva cancerului
Multe studii au arătat până în prezent că ciocolata este unul din agenții cei mai buni în lupta împotriva cancerului. Alături de aceasta o contribuție semnificativă o au și vinul roșu, afinele, usturoiul, ceaiurile. Ciocolata acționează în două feluri. În prima fază inhibă divizarea celulelor, iar în a doua reduce inflamarea.
 
Viață mai lungă și boli mai puține
Un studiu olandez a analizat 200 de persoane cu vârsta peste 20 de ani, iar cei care au consumat cantități semnificative de ciocolată, indiferent dacă aceasta a fost cu lapte sau neagră, au trăit mai mult și mai sănătos, îmbolnăvindu-se rareori, comparativ cu persoanele care nu au consumat deloc sau foarte puțină ciocolată.
 
Conținut bogat de magneziu
Cacaoa conține foarte mult magneziu, una dintre cele mai importante minerale care ajută la reglarea sistemelor digestive, neurologice și cardiovasculare. În condițiile în care multe persoane se confruntă cu un deficit general de magneziu, adăugarea ciocolatei în dietă zilnică este un lucru recomandat.
 
Sănătatea creierului
Multe studii au demonstrat că ciocolata neagră este foarte bună pentru creier. Cercetări ce au avut loc la universități cu renume au arătat că după un atac cerebral, consumul de ciocolată aduce foarte multe beneficii pentru a îmbunătăți memoria. Totodată protejează celulele nervoase de viitoare daune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?