Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Câinii jandarmilor, pricepuţi la prins hoţi


Câinii din dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea și-au prezentat talentele, ieri, în incinta padocului de pe strada Cotești, din Focșani. Lima are la activ patru cursuri de specializare, iar obstacolele și hoții nu-i stau în cale. La exercițiile demonstrative, organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, au participat și câțiva copii de la Centrul Educațional de Zi Focșani, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea. Ei i-au aplaudat la scenă deschisă pe Lima și Gebafa, câinii din dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi, care au fost antrenați la Sibiu, iar acum vin în sprijinul jandarmilor în misiunile pe care aceștia le au.
La comanda stăpânilor, animalele au trecut fără probleme peste obstacole, au prins hoți, pe care i-au și păzit, apoi și-au apărat stăpânii atunci când a fost nevoie. „Câinii de patrulare și intervenție sunt folosiți pentru creșterea capacității de apărare, pentru imobilizarea persoanelor care nu se supun indicațiilor, pentru paza locului faptei, dar și a infractorilor. Totodată, au rolul de a îi descuraja și intimida pe cei care încalcă regula de drept, participă la scotociri în locuri greu accesibile și altele”, a spus colonelul Ilie Telehoi, prim-adjunct al șefului Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea.
Cei mai încântați de spectacolul patrupedelor au fost cei câțiva copii prezenți la eveniment, care, din primul moment, au îndrăgit-o pe Lima. „Cel mai mult mi-a plăcut Lima, este mai frumoasă. Mi-a plăcut tot ce au făcut câinii și cum au prins hoții. Åži peste obstacole mi-a plăcut cum au sărit. Eu nu am mai văzut până acum și aș vrea să mai vin”, a spus Samir, un copil de la Centrul Educațional de Zi Focșani.
După exercițiul demonstrativ, în timpul căruia vedetele au fot câinii, angajații IJJ și reprezentanții mass-media au plecat în poligonul de la Haret, la concursul de tir. Activitățile dedicate Zilei Jandarmeriei Române se vor încheia astăzi, când, începând cu orele 12.00, la Sala Mare a Cercului Militar Focșani, va fi organizat un simpozion intitulat „Jandarmeria Română 161 de ani de existență”,. În cadrul acestuia va avea loc și festvitatea de premiere a jurnaliștilor care au tras bine la țină în cadrul la Cupei Presei la TIR.
Simpozionul este urmat de o recepție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?