Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Supă cremă de ciuperci


Ingrediente:
2 morcovi întregi
1 rădăcini întregi de pătrunjel
1 ceapă galbenă, mărunțită
1 felie țelină, mărunțită
aprox. 600 ml apă
ciuperci întregi (aprox. 2 mâini)
200 ml lapte
sare și piper
1 linguriță făină
1 linguriță zeamă de lămâie
ulei de măsline
pâine prăjită
    
Mod de preparare:
Într-o oală de supă, puneți puțin ulei de măsline și căliți ceapa împreună cu țelina. Adăugați și ciupercile și amestecați, iar după 3 min. adăugați făina, apoi amestecați și turnați apă fierbinte. Adăugați legumele, sărați și lăsați la fiert pentru aproximativ 20 min. Când legumele sunt fierte, îndepărtați-le cu o furculiță. Apoi separați zeama de ciuperci, și pisați ciupercile într-un blender. Amestecați ciupercile pastă cu zeama în care au fiert și adăugați laptele. Lăsați să dea un clocot și apoi condimentați supa cremă cu piper și sare, usturoi și lămâie. Serviți cu pâine prăjită, tăiată cubulețe.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?