Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Deputatul Tîlvăr propune modificarea Statutului poliţistului


Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, membru în Comisia de apărare, ordine pu-blică și siguranță națională din Camera Deputaților, a declarat că trebuie modificat Statutul polițistului astfel încât să îi protejeze în orice situație pe oamenii legii. El a dat ca exemplu cazurile recente de la Cluj și Tîrgoviște în care polițiștii au fost victimele unor infractori. Tîlvăr a susținut că incidentele de agresare a polițiștilor s-au înmulțit în societatea românească, iar frecvența cu care ele au loc ar trebui să pună reale semne de întrebare cu privire la siguranța cetățenilor.
„Condamn și voi condamna întotdeauna actele de ultraj și de denigrare a polițiștilor iar, în calitate de membru în Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților consider că va trebui să modificăm Statutul polițistului în așa fel încât incidente precum cel petrecut zilele acestea la Cluj sau cel de la Tîrgoviște să nu mai aibă loc. Iar dacă ele au loc, să fie pedepsite într-o manieră care să descurajeze astfel de practici pe viitor”, a declarat de la tribuna Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr.
El a precizat că agresiunile asupra polițiștilor sunt încurajate și de „acțiunile continue de discreditare și umilire” la care au fost supuși polițiștii în ultima perioadă. „Mă gândesc că indivizii care agresează polițiștii sunt poate încurajați și de acțiunile continue de discreditare și umilire la care au fost supuși polițiștii în ultima perioadă prin declarații oficiale, în care aceștia erau catalogați la unison «bețivi și corupți» chiar de către șefii care ar trebui să aibă grijă de subordonații lor. După ce li s-a micșorat sala-riul, după ce le-au fost diminuate substanțial veniturile, după ce sunt anunțați, în mod constant, că vor fi disponibilizați, polițiștii devin, din ce în ce mai des, victime ale frustrărilor unor personaje lipsite de orice moralitate”, a precizat deputa-tul vrâncean. Angel Tîlvăr a adăugat că, chiar dacă polițiștii au o muncă ce implică și aplicarea de măsuri coercitive, fapt ce determină ca ei să nu fie priviți întotdeauna cu simpatie, activitatea pe care o desfășoară este necesară și trebuie tratată cu respect. „Polițiștii, la fel ca  oricare altă categorie socio-profesională, trebuie priviți, împreună cu soții, copii și părinți, ca membri ai unei comunități, în care ar trebui să beneficieze de protecție și siguranță și care ar trebui să îi trateze cu atenția cuvenită”, a arătat deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr. Å¢

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?