Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Caravana ştiinţei a oprit la Paltin


„Caravana IT& Science” își continuă periplul educațional prin județ, ultimul popas fiind făcut la elevii Åžcolii cu clasele I – VIII din Paltin. Aici, echipele profesorilor și ale elevilor de la Colegiul Național „Unirea”, în colaborare cu Asociația „Uniriștii”, au susținut lecții demonstrative și interactive de IT și programare, matematică, biologie, dar și chimie. Elevii din Paltin au aflat din tainele biologiei și chimiei prin prezentări și experimente inedite, au descoperit noi utilizări ale calculatorului și au rezolvat exerciții și probleme din matematica aplicată. Un aspect inedit îl reprezintă faptul că majoritatea lecțiilor sunt susținute de elevii uniriști, care la rândul lor îi implică în mod activ pe școlarii cărora le predau. La finalul cursurilor interactive pe care le-au susținut, „uniriștii” au oferit, în cadrul proiectului, un aparat de fotografiat performant, care le va fi de un real folos elevilor din Paltin în mediatizarea acțiunilor pe care le vor realiza în viitor.
Mai mult, în cel mai scurt timp, tot în cadrul aceluiași proiect, Åžcoala din Paltin va fi sprijinită să își lanseze un web site. Mai multe materiale, lecții interactive, demonstrații online și proiecte realizate în colaborare cu elevii vor fi postate pe pagina proiectului http://it-science.lufo.ro/.
De instruirea elevilor din Paltin s-au ocupat alături de elevii Colegiului Național „Unirea” și profesoara de IT Genovica Vulpoiu, alături de elevii Dan Ristea, Larisa Rusu, Simona Voicu și Cosmin Florea. Au mai fost prezenți profesorul de mate-matică Marius Mohonea și elevele Noemi Dragu și Alexandra Tarbă. Biologia a fost predată la Paltin de către profesoara Corina Ciucu, alături de elevii Mihai Marin, Elena Cristea, Elena Vlad, Laura Cană, Adrian Bucur și Cosmin Cirimpei. La disciplina chimie s-au implicat profesoara Maria Dochia și elevii Livia Cosma, Cătălin Lazăr, Paul Gafton, Adelin Păunescu și Åžtefan Ionuț. 
Proiectul „Caravana IT & Science” este implementat de Colegiul Național „Unirea”, în colaborare cu Asociația „Uniriștii”, cu sprijin din partea Google U.K. Pentru început, vor beneficia de cursuri copiii de la școlile din Vintileasca, Slobozia Bradului, Paltin, Nereju și Spulber. Finanțatorii Google din zona educației au decis să ofere o susținere echivalentă sumei de aproape 9.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?