Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Bugetarii primesc în rate salariile câştigate în instanţă


Deputații din Comisia pentru buget, finanțe și bănci au adoptat, ieri, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar. Proiectul de act normativ a fost adoptat cu 13 voturi pentru, cinci împotrivă și o abținere.
Ordonanța de urgență se referă la plata unor drepturi salariale câștigate în instanță de personalul bugetar.
Sumele prevăzute în hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea de drepturi salariale pentru personalul din instituțiile publice finanțate integral de la bugetul de stat și bugetele de asigurări sociale este de circa 3,77 miliarde de lei, iar cele pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat sunt de circa 3,22 miliarde de lei.
Având în vedere impactul acestor sume asupra bugetului de stat, de peste 6,99 miliarde de lei, reprezentând 1,4% din PIB estimat pe anul 2010, s-a impus identificarea unei modalități de executare, care să permită respectarea țintei de deficit bugetar stabilită, se menționează în expunerea de motive a proiectului de lege.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?