Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Zeci de proiectile ridicate de la Voetin


Pe ogoarele din localitatea Voetin, comuna Sihlea, proiectilele apar ca ciupercile după ploaie. Miercuri, pirotehniștii s-au deplasat pe raza localității și au ridicat 41 de proiectile explozive de diferite calibre.  Muniția a fost descoperită de Octavian S. pe  câmp. Intervențiile de la Sihlea nu mai sunt o noutate. În această zonă, proiectilele sunt găsite peste tot și pot pune în pericol viața oamenilor din zonă, care caută fier vechi. Tot în cursul zilei de miercuri, specialiștii pirotehniști din cadrul inspectoratului s-au deplasat și în localitatea Slobozia Bradului de unde au ridicat 24 proiectile explozive. Muniția a fost descoperită de Ion T., într-un șanț de pe raza comunei. În ambele cazuri muniția neexplodată a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat pentru a fi distrusă.
Deși munițiile neexplodate provin din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, unele fiind descoperite în stare avansată de deteriorare, ele pot fi încă active și pot provoca importante pagube materiale sau pierderi de vieți omenești. De aceea, specialiștii pirotehniști din cadrul ISU Vrancea recomandă persoanelor care descoperă muniții neexplodate să nu le atingă, să nu le lovească, să nu le introducă în foc, să nu încerce să demonteze focoasele sau alte elemente componente, să nu le ridice, transporte sau să le introducă în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi. De asemenea, când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță de urgență, prin intermediul numărului unic de urgență 112, serviciile de urgență profesioniste. Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută de către subunitățile pirotehnice care au pregătirea și dotarea pentru această misiune periculoasă. În aceeași zi, pompierii de pe echipajele SMURD au intervenit și ei pentru soluționarea a cinci situații medicale de urgență.
S-a intervenit în municipiile Focșani și Adjud, precum și în comuna Cotești. Paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și Secției de Pompieri Adjud au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital. Pompierii au mai intervenit și pentru lichidarea a două arderi necontrolate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?