Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Pădurarii contestă sancţiunile anunţate de ANI


Conducerea Direcției Silvice Focșani a solicitat precizări de la Agenția Națională de Integritate referitoare la funcționarii care ar fi primit amenzi contravenționale pentru nedepunerea declarațiilor de avere și de interese. Purtătorul de cuvânt al DS Focșani, Titi Olteanu, a explicat că, după consultarea juriștilor instituției s-a recurs la soluția transmiterii către ANI a unei adrese prin care să se ceară lămuriri despre afirmațiile făcute în comunicatul de presă emis marți. „Am trimis o adresă către ANI prin care solicităm atât lista persoanelor despre care spun că au fost sancționate cât și temeiul legal în baza căruia s-a făcut acest lucru”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DS Focșani, Titi Olteanu. În funcție de răspunsul primit de la ANI se vor lua și alte decizii.
Silvicultorii vrânceni nu exclud ca ANI să fi confundat instituțiile explicând că doar trei persoane din DS Focșani depun declarații de avere și de interese. În plus, pădurarii nu sunt funcționari publici iar Direcția nu este o instituție deconcentrată.
Reamintim că, marți, ANI a emis un comunicat în care anunță că 54 de funcționari publici din cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor – Direcția Silvică Focșani ar fi primit amenzi contravenționale pentru că nu au depus la termen declarațiile de avere și de interese. În total, ANI a anunțat că nu mai puțin de 593 de persoane au primit amenzi contravenționale cuprinse între 50 și 2000 de lei pentru că nu au depus la termen declarațiile de avere și de interese.
„Agenția Națională de Integritate poate declanșa din oficiu procedura de eva-luare cu privire la situația averii existente pe durata exercitării demnităților și funcțiilor publice”, a precizat ANI în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?