Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

„Guvernul Boc acordă fonduri numai primăriilor portocalii“


Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, acuză Guvernul Boc că acordă fonduri pentru dezvoltare și funcționare în mod discreționar numai primăriilor conduse de primari portocalii. El a precizat că banii pentru proiectele odobeștenilor sunt redirecționați de Guvernul Boc și parlamentarii PDL din Vrancea către localități din alte județe, conduse de primari portocalii, „pentru a-și bate joc de cetățenii din Odobești, care sunt alături de primarul Daniel Nicolaș și au încredere în Partidul Social Democrat”.

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, acuză modul discreționar în care Guvernul Boc acordă fonduri pentru dezvoltare și funcționare numai loca-lităților conduse de primari portocalii. Nicolaș a precizat că, după ce guvernul antinațional portocaliu vrea să închidă spitalul și nu a acordat niciun leu pentru refacerea Bisericii Cazaclii, acum taie din finanțarea proiectelor aflate în derulare pentru a îngreuna și mai mult viața locuitorilor din Odobești. Este o situație fără precedent în ultimii 20 de ani la Odobești, unde administrația locală a avut cel mai bun management la nivel național.
„În ciuda faptului că suntem cea mai performantă administrație locală din Vrancea din punct de vedere al gestionării resurselor proprii și una din cele mai bune pe plan național, dovedită de recunoașterea oficială din partea Asociației Orașelor din România, toate eforturile noastre de a finanța cota parte pentru proiectele de invesții din 2011 riscă să nu reușească și să ajungem în imposibilitatea de a finaliza la timp investițiile începute și nici nu vom  putea să începem altele noi. Deoarece am fost obligați conform noilor prevederi le-gislative să întocmim bugetul la nivelul încasărilor din 2010, fără să putem folosi creșterea de 20% estimată pentru acest an, nu putem să includem în lista de investiții proiecte noi ca înființarea a două creșe în centrul localității și în cartierul Unirea, extinderea grădiniței din Unirea, construcția unui centru multifuncțional, refa-cerea infrastructurii stradale și a Bisericii Cazaclii”, a precizat Daniel Nicolaș.

Investițiile la mâna Guvernului Boc

Doar pentru finalizarea proiectelor prevăzute pentru 2011 și acoperirea cheltuielilor de funcționare ale școlilor și celorlalte instituții aflate în subordinea Primăriei, pentru echilibrarea bugetului local ar mai fi nevoie de 98 de miliarde de lei vechi.
Deoarece nu au fost alocați bani de la bugetul de stat, admi-nistrația locală va fi nevoită să amâne finalizarea câtorva proiecte precum punerea în funcțiune a distribuției de gaze naturale și a centralelor pentru blocurile ANL.
„Am reușit să asigurăm pentru primul trimestru finanțarea cheltuielilor de funcționare a școlilor, spitalului și a celorlalte instituții aflate în subordine. De asemenea, avem asigurate pentru primele 2 trimestre, sumele pentru iluminatul public, salariile cadrelor didactice și ajutoarele sociale.
Însă, pentru echilibrarea bugetului și finalizarea marilor proiecte aflate în stadii avansate de execuție trebuie cel puțin 98 de miliarde de lei vechi. Din cauza lipsei cotei de co-finanțare din partea Consiliului Local și nerepartizarea de sume din partea Ministerului Admi-nistrației și Internelor pentru programul «Termic și Confort», punerea în funcțiune a distribuției de gaze naturale și a centralelor de tip cvartal, inclusiv a celor de la blocurile ANL, suntem nevoiți să le amânăm”, a afirmat Nicolaș.
Edilul a mai adăugat că, deși Primăria Odobești va colecta mai mulți bani la buget în 2011 decât în 2010, aceste sume pleacă la bugetul centralizat al statului, iar beneficiarii acestor impozite nu sunt odobeștenii, adică plătitorii acestor taxe și impozite, „ci localități portocalii din țară, unde Guvernul Boc redirecționează sumele prin Finanțele Publice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?