Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

LPS Academica Focşani şi-a stabilit strategia pentru viitor


Clubul sportiv de handbal feminin LPS Academica Focșani și-a alcătuit strategia pe termen lung pe care o va urma în perioada următoare pentru a urma calea spre handbalul de mare performanță. Înființat în anul 2010 la inițiativa sponsorului Altdorf Tehnik și a antrenoarei de la Liceul cu Program Sportiv din Focșani, Doina Ene, clubul se bazează în acest moment pe 20 de jucătoare, cu vîrste cuprinse între 15 și 16 ani. Clubul de pe Milcov este înscris în sezonul 2010 – 2011 al Campionatului Național de junioare II și a obținut rezultate bune la turneele la care a participat, fiind în cursă pentru turneul semifinal al Campionatului Național din sezonul în curs. Clubul LPS Academica Focșani a pornit la drum cu emoție și curaj, fiind una dintre puținele inițiative private de a revigora sportul vrâncean din ultimii ani, în special la nivelul de copii și juniori. Alături de sponsorul principal, ceilalți parteneri și autoritățile care pot sprijini sportul din județul Vrancea, clubul își propune pentru următorii patru ani următoarele obiective: prezența cu rezultate notabile în Campionatul Național de juniori II în sezonul 2010-2011, în Campionatul Național de juniori I în sezonul 2011-2012, apoi în Divizia A de handbal feminin, obiectivul final fiind promovarea în Liga Națională, crearea unui lot competitiv, atât valoric cât și cantitativ, pentru a reuși obiectivele de promovare în următorii patru ani.
De asemenea, realizarea unei structuri organizatorice puternice și profesioniste, în care să se regăsească oficiali, antrenori, medici, preparatori fizici și deținerea unei logistici potrivite pentru sportul de înaltă performanță (echipament, mingi, accesorii, cantonamente, transport și cazare în condiții bune), atragerea de sponsori și parteneri locali sau din țară inclusiv din cadrul Agențiilor și Autorităților Locale din Focșani și județul Vrancea, care să susțină material echipa pe parcursul următorilor ani, crearea unei imagini profesioniste a clubului de handbal LPS Academica Focșani, care să devină reprezentativă pentru întreg sportul vrâncean, dar și promovarea sportului în general, a handbalului în particular și a sporturilor de echipă în rândul tinerilor și elevilor din județul Vrancea, fie ca mod profesionist sau amator de practicare.
20 de jucătoare se pregătesc pentru marea performanță
În acest moment, LPS Academica Focșani ocupă locul trei în seria B a Campionatului Național de junioare II. Din lotul echipei fac parte 20 de sportive: Cristina Enache, Raluca Guzu, Andreea Olteanu, Iuliana Avram, Andreea Avram, Raluca Diaconescu, Oana Mocanu, Irina Feraru, Laura Petrea, Alina Bogzeanu, Simona Ungureanu, Cristina Movileanu, Bianca Prodan, Nicoleta Ghițău, Carmen Leahu, Daniela Bălăican, Alexandra Stoleru, Mădălina Diță, Georgiana Dragu și Ana Maria Dră-ghici. În zilele de 12 și 13 martie, LPS Academica Focșani va participa la Brăila la al treilea turneu al CN, unde va juca împotriva forma-țiilor CSÅž 1 Constanța, LPS Brăila și CSÅž Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?