Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

A minţit din dragoste pentru nevastă


Bărbatul acuzat că și-a ucis fiica vitregă de patru ani în bătaie a aruncat vina acestei oribile fapte pe mama copilei. Toți martorii audiați care au văzut trupul victimei au rămas cu convingerea că aceasta nu ar fi putut să cadă de pe scară pentru că ar fi suferit leziuni mai puține. Instanța a acordat un nou termen de judecată când vor fi audiați alți martori.

Ion Neagu, bărbatul acuzat că și-a ucis fiica vitregă de numai patru ani, în bătaie, le-a spus, ieri, judecătorilor că mama copilei s-ar face vinovată de această faptă și că din dragoste pentru ea a mințit că a căzut de pe scară. La același termen au fost audiați mai mulți martori care sunt rude, vecini sau chiar angajați ai primăriei care, din păcate, știau în mare parte prin ce trecea acel copil și nimeni nu a reușit să împiedice tragedia. „Gândiți-vă la Dumnezeu, eu nu am dat în ea. Mama a bătut-o. A văzut că a făcut pipi pe ea și a lovit-o cu un arac pe care îl foloseam la sobă. Am vrut să intervin dar plângea băiatul. După ce a plecat cu băiatul la doctor am zis să n-o las așa pe copilă pentru că nu am suflet de câine. Am găsit-o pe pat, gemea. Am strigat la o cumnată să-mi aducă oțet s-o fac să-și revină”, a declarat Ion Neagu judecătorului. Omul a spus că de mila fetei a vrut să se sinucidă luând pastile, neștiind unde să se mai împrumute de bani și fiind sătul de câte necazuri îi făcuse soția pe care a acuzat-o că ar fi vrut să-l otrăvească. În replică la toate cele declarate, din sală, vocea celei cu care are un copil și căreia i-a ucis odorul l-a întrebat, deși nu avea dreptul, „de ce minți?”.

***

La rândul său, Daniela Munteanu, mama fetiței care a murit ucisă de lovituri, a spus judecătorului că o mai bătea și ea dar nu așa de dur cum o făcea tatăl său. Când s-a întors de la dispensar, în ultima zi din octombrie, anul trecut, și-a găsit fiica zăcând întinsă pe pat în timp ce o femeie îi ținea lumânarea. Era deja moartă. În dosar a fost audiată și cumnata celor doi, care locuia în aceeași curte. Femeia spune că nu a văzut când a fost bătută copila dar că tatăl său a scos-o afară pe brațe strigând să-i aducă sticla de oțet. „Mi-a spus că a căzut de pe scară. A întins-o pe pat, i-a ridicat hăinuțele și a început s-o frece cu oțet. Horcăia și în gât avea sânge. Pe o coastă avea o umflătură, pe frunte era vânătă, pe mâini la fel. Åžtiu că o mai bătea când făcea obrăznicii. De multe ori o drăcuia și îi spunea că i-ar sta mai bine moartă. Cel mai tare se enerva când se scăpa pe ea”, a spus cumnata. Ceilalți martori care au văzut trupul copilului plin de vânătăi, au descris cum au putut mai bine situația și toți au concluzionat că după mintea lor, după cum arăta cadavrul nu putea ca acel copil să fi căzut doar. Prin fața judecătorului au trecut și asistentul comunitar și un asistent social de la Primăria Cîmpuri. Cu toate că știau că este ceva în neregulă cu acel copil și modul în care era tratat, nu s-a făcut nimic pentru el. „Nu au recunoscut niciodată părinții că o bat. Mi-a fost greu să cred că sunt în stare să bată copilul în halul acela”, a spus asistentul comunitar. Tot ieri s-a pus în discuție și menținerea măsurii arestării preventive a inculpatului. S-a acordat și un nou termen de judecată pentru sfârșitul lunii martie. Ion Neagu, de 36 de ani este acuzat de omor deosebit de grav. Anchetatorii au reținut în sarcina bărbatului că în data de 31 octombrie 2010, în jurul orelor 10.00-11.00, în timp ce se afla la domiciliul său din Cîmpuri, i-a aplicat Mădălinei, în vârstă de patru ani care îi era fiică vitregă, mai multe lovituri cu un băț pe care îl avea în cameră și pe care îl folosea în loc de vătrai. Ion și-ar fi lovit fetița vitregă pe toată suprafața corpului după care ar fi zgâlțâit-o până ce copilul n-a mai rezistat chi-nului și și-a dat ultima suflare. Raportul medicului legist arată că decesul a survenit în urma insuficienței cardio-respiratorii acute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?