Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Urmărire ca în filme prin Focşani


Un tânăr de 19 ani, din Focșani, s-a jucat, ieri dimineață, cu nervii polițiștilor de la circulație. Băut și fără permis, băiatul s-a lăsat urmărit preț de 10 minute, iar după ce a fost tras pe dreapta, nu a vrut să iasă din mașină, fiind scos cu forța de oamenii legii. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea a două infracțiuni, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă cuprinsă între 1 și 5 ani de închisoare. În evidențele polițiștilor mai există câțiva șoferi care au fost sancționați de zeci de ori, recordul fiind de 71 procese verbale, întocmite pe numele unei singure persoane.

Un tânăr de 19 ani din Focșani, băut și fără permis de conducere, a fost urmărit mai bine de 10 minute pe străzile municipiului, timp în care a derapat de nenumărate ori și a pus în pericol viața celorlalți participanți la trafic. „Spectacolul” gratuit a fost susținut de tânăr ieri dimineață. În jurul orei 7.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani au observat pe Bulevardul București din Focșani un autoturism cu mulți cai putere, respectiv un BMW, care avea numerele din spate scrise pe un carton. Acest lucru li s-a părut suspect oamenilor legii, motiv pentru care i-au făcut semn șoferului să tragă pe dreapta. Åžoferul, Cosmin Postolache, a refuzat să oprească și așa a început spectacolul. Polițiștii l-au urmărit prin oraș preț de 10 minute, timp în care șoferul a efectuat depășiri neregulamentare, nu a acordat prioritate de trecere mai multor autovehicule și a derapat de nenumărate ori pe gheața depusă pe marginea străzilor. În cele din urmă, la intrarea în comuna Câmpineanca, polițiștii au reușit să-l oprească pe tânărul cu chef de raliu.
Odată oprit în trafic, băiatul nu a vrut sub nicio formă să coboare din mașină. Polițiștii au fost nevoiți să-l scoată afară pe șofer cu forța, deoarece nu au avut altă alternativă. Dacă asta ar fi fost tot, ar fi fost bine. Alte nereguli au ieșit la iveală după ce oamenii legii l-au testat cu alcooltestul și i-au cerut permisul. În urma testării cu etilotestul s-a constatat că tânărul avea o alcoolemie de 0,69 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, iar permis de conducere nu deținea. Cosmin Postolache a fost dus la spital pentru   a-i fi recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar apoi a ajuns la sediul poliției pentru audieri. Dacă va fi găsit vinovat, băiatul riscă între 1 și 5 ani de închisoare. „În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. În cazul în care va fi găsit vinovat, șoferul riscă pedeapsa cu închisoarea între 1 și 5 ani”, a precizat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea. Mașina condusă de tânăr este înmatriculată în Ilfov, iar în momentul incidentului în autoturism se mai aflau fratele șoferului de ocazie, dar și o fată de 17 ani.

Åžofer sancționat de 71 de ori

Cosmin Postolache nu este singurul șofer care a creat probleme în trafic. Diferența este că el a dat dovadă de teribilism.
Polițiștii mai au în evidențe alți câțiva șoferi care au primit sancțiuni peste sancțiuni și odată cu acestea și puncte de penalizare, astfel încât s-au ales cu permisele suspendate. Potrivit polițiștilor, în perioada 2007 – 2010, Cristinel A., de 32 de ani, din Focșani, a fost sancționat cu puncte de penalizare de 71 de ori, pentru diferite abateri comise în trafic pentru care se aplică și puncte de penalizare. Acesta primea amenzi pentru că staționa neregulamentar, nu purta centura de siguranță, nu folosea luminile de drumul european și altele. În 2007, permisul i-a fost suspendat și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Punctele de penalizare adunate în neștire, aduc după ele și suspendarea permisului. Astfel, în perioada 2007 – 2010, șoferul nostru a avut permisul suspendat timp de un an și trei luni! Cea mai mare suspendare a permisului venită ca urmare a numărului de puncte de penalizare acumulate, a fost în perioada mai 2010 – februarie 2011.

Sancționat de 25 de ori

Un alt șofer, tot din Focșani, care se înscrie în rândurile celor mai indisciplinați șoferi, este Nicu A., de 33 de ani. În perioada 2007 – 2010, acesta a pri-mit 25 de sancțiuni și puncte de penalizare. În urma acumulării a câte 15 puncte în jumătate de an, șoferul a avut permisul suspendat timp de două luni. Un șofer problemă este și Ionuț C., de 22 de ani, din Tâmboiești. În decursul unui an, șoferul a acumulat de două ori câte 15 puncte de penalizare. Polițiștii spun că într-o singură zi, tânărul a fost sancționat atât de polițiștii din Vrancea, cât și de cei din Galați pentru aceeași abatere, respectiv lipsa centurii de siguranță.
Potrivit analizei efectuate de polițiști, 606 dintre șoferii sancționați cu puncte de penalizare au vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, 14.079 între 21 și 30 de ani. De asemenea, 26.218 șoferi cu vârste cuprinse între 31 și 50 de ani au primit puncte de penalizare, 10.504 șoferi sancționați au vârste cuprinse între 51 și 70 de ani, iar 546 au peste 70 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?