Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Cremă de mere


Ingrediente:
Pentru aprox 8 porții:
3 mere mari (600-700 gr)
30 gr făină
50 gr zahăr
50 gr de smântână
2 ouă (numai gălbenușurile)
3-4 batoane de scorțișoară
 
Mod de preparare:
O recomand ca desert. Cei mai curajoși însă, o pot gusta ca fel întâi, pe post de supă-cremă. Dacă lăsăm în ecuație varianta desertului, atunci ar merge foarte bine ca o gustare la ora ceaiului englezesc, ori alături de o carte bună, în pat, în așternuturi calde, privind din când în când fulgii de zăpadă de la fereastră. Un gust care te va duce cu gândul la sărbătorile de iarnă ce au trecut, combinație fină și plăcută între gustul de mere și cel de scorțișoară. Speli merele, le cureți de coajă și le tai în bucăți mari. Le pui într-o oală cu apă cât să le acopere (cam 1 L), împreună cu zahărul și batoanele de scorțișoară și le lași să fiarbă preț de 15 minute. Batoanele de scorțișoară se scot și se dau la o parte. Cu o spumieră, scoți merele într-un alt vas și le faci piure cu ajutorul mixerului de legume (cel vertical) sau într-un blender. Piureul astfel obținut îl torni la loc în oală de pe foc. Concomitent, făina o amesteci cu puțin din zeama în care au fiert merele, frecând bine să nu rămână cocoloașe, apoi adaugi untul și torni totul în oala cu mere. Acest „pas” – cel cu făina – este opțional, rolul făinii fiind de a lega mai bine supa și de a o face mai consistentă. Totuși, dacă nu îți place, poți să nu o adaugi, în acest caz crema va ieși mai lichidă. Se mai fierbe totul încă 10 minute. După cele 10 minute, într-un alt castron se amestecă smântâna cu gălbenușurile și puțin din zeama de la mere. Se toarnă în oală iar aceasta se ia de pe foc. Se servește caldă, cu puțină scorțișoară praf presărată deasupra, după plac.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?