Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: „Casa Veche“, ambianţă selectă şi preparate rafinate


   Începând din această săptămână inaugurăm o nouă rubrică, în care ne-am propus să vă prezentăm locațiile din oraș unde puteți ieși la masă sau să vă distrați. Pentru acest sfârșit de săptămână facem un tur al restaurantului „Casa Veche”. Situat în centrul orașului Focșani, în spatele blocurilor de vizavi de Åžcoala 9, într-o ambianță liniștită și ușor accesibilă, „Casa Veche” este o locație de patru stele care se recomandă ca fiind una selectă.
   Restaurantul se adresează clienților cu o gamă largă de preparate rafinate din bucătaria românească și internațională, băuturi de marcă și un personal amabil. Ambianța intimă recomandă restaurantul „Casa Veche” pentru servirea unei cine romantice, a unei mese între prieteni sau a unui prânz de afaceri. De asemenea, locația găzduiește și nunți, botezuri, recepții, întruniri de afaceri și mese festive, având o capacitate de 150 de locuri repartizate pe două nivele: mansardă – 60 de locuri și parter – 90 de locuri.
   Meniul vă este prezentat în trei limbi: română, engleză și franceză. Vă puteți delecta cu una dintre specialitățile bucătarului șef: salată cu mușchi de vită și rucola, steak de vită învelit în bacon, doradă în stil medite-ranean sau tigaie picantă. Printre specialitățile casei prezente în meniu amintim: platou praznic împărătesc, platoul măcelarului și frigăruie cu role de pui, porc și vițel cu brânzeturi și legume sau somon imperial. Fiind un restaurant care se respectă, nu lipsesc salatele, gustările, supele, ciorbele, preparatele din pui, porc, vită, pește, pastele și pizza. Pentru un festin culinar vă puteți înfrupta și din preparatele internaționale, cum ar fi piept de rață cu sos de vișine sau pui de baltă pane. Apoi vă puteți îndulci cu prăjiturile casei, clătite, pro-fiterol sau papanași.
   O ofertă specială este la masa de prânz. Cu 22 lei puteți să vă alcătuiți propriul meniu, alegând, după pofta inimii, câte un sortiment din fiecare categorie : supe, creme și gustări, fel principal, garnituri și salate. Oferta este valabilă de luni până vineri, până la ora 17.00. O masă bună va fi stropită cu băuturi pe toate gusturile, inclusiv vinuri de soi din Franța și Italia. Restaurantul „Casa Veche” este deschis de luni până joi, între orele 11.00-23.00, iar vineri, sâmbătă și duminică între orele 11.00-24.00.

Restaurantul Casa Veche, prin bucătarul Mihai Tudorache, vă oferă următoarea rețetă:

Stroganoff de vită

Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente: mușchi de vită, ceapă roșie, castraveți la oțet, smântână vegetală, sare și piper, pătrunjel
Mod de preparare: Se așează mușchiul de vită în tigaie și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute. Apoi adăugăm ceapa tăiată julien și castraveții. După 3-4 minute adăugăm smântâna. La final se dă gust cu sare și piper și se presară pătrunjel. Se servește cald.
Poftă bună!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?