Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

MApN: Miercuri – admitere la Institutul Medico-Militar; numărul locurilor disponibile a crescut substanţial

La Institutul Medico-Militar are loc miercuri examenul de admitere în noul an de învăţământ, numărul locurilor de la Bucureşti crescând de la 30 la 100, iar al celor de la Târgu Mureş de la 20 la 100, informează Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat transmis AGERPRES. „Miercuri, 25 iulie, la Institutul Medico-Militar va avea loc examenul de admitere pentru anul de învăţământ 2018 – 2019, atât pentru locurile din Bucureşti, cât şi pentru cele de la Târgu Mureş. Astfel, la Bucureşti sunt 100 de locuri disponibile, faţă de 30 anul trecut, iar la Târgu Mureş alte 100 de locuri, faţă de 20 anul trecut”, precizează sursa citată.

După promovarea probelor eliminatorii, pentru Catedra de pregătire şi perfecţionare medico-militară de la Bucureşti pe locurile MApN, la specializarea medicină generală – pe 60 locuri sunt 115 candidaţi înscrişi, la specializarea medicină dentară – pe 13 locuri sunt opt candidaţi înscrişi, iar la specializarea farmacie – pe 15 locuri sunt opt candidaţi înscrişi. Pe locurile Ministerului Afacerilor Interne, la specializarea medicină generală – pe şapte locuri sunt nouă candidaţi înscrişi, pe locurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la specializarea medicină generală – pe trei locuri sunt trei candidaţi înscrişi, iar pe cele două locuri ale ANP la specializarea medicină dentară nu s-a înscris niciun candidat.

Potrivit comunicatului citat, pentru Catedra de pregătire medico-militară de la Târgu Mureş pe locurile MApN la specializarea medicină generală – pe 90 de locuri sunt 125 de candidaţi înscrişi, pe locurile Ministerului Afacerilor Interne la specializarea medicină generală – pe cinci locuri este înscris un singur candidat, iar pe locurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la specializarea medicină generală nu sunt înscrişi candidaţi.

Eventualele contestaţii care vor fi depuse se vor soluţiona joi, urmând ca rezultatele finale să fie publicate vineri.

Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10 – 15 ani de pregătire (6 ani facultate, 4 – 7 ani de rezidenţiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgenţă şi operaţională), se mai arată în comunicatul MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?