Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Starea lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte


Teo Trandafir se recuperează după intervenția chirurgicală la care a fost supusă, funcțiile vitale sunt stabile, iar starea ei se îmbunătățește constant, afirmă reprezentanții Clinicii AKH din Viena, care se declară optimiști și speră ca într-o săptămână aceasta să respire fără ajutorul aparatelor.
„Teodora Trandafir se recuperează după procedura chirurgicală majoră la care a fost supusă (…) pentru a-i controla necroza pancreatică și infecția intra-abdominală”, se arată în cel mai recent comunicat al clinicii vieneze referitor la starea de sănătate a parlamentarului român, dat publicității luni.

Åžeful echipei medicale interdisciplinare care se ocupă de cazul lui Teo Trandafir, profesorul Michael Gnant, afirmă în comunicat că se fac „progrese zilnice”.
„Funcțiile organelor sunt stabile, iar starea pacientei se îmbunătățește constant”, afirmă Gnant, șef al Departamentului chirurgie de la Spitalul AKH.
La rândul său, profesorul Spiss, specialist anestezist, afirmă că următorul pas în cazul lui Teo Trandafir va fi restabilirea funcției respiratorii proprii și, implicit, deconectarea ei de la aparatele cu ajutorul cărora în prezent Teo Trandafir respiră. Potrivit specialistului anestezist, în această fază se va ajunge „în următoarea săptămână”.
„În ansamblu, echipa medicală (de la AKH, n.r.) este optimistă, pericolul imediat la adresa vieții pacientei fiind înlăturat cu succes”, conchid reprezentanții Spitalului Universitar din capitala Austriei.

Teo Trandafir a fost supusă, în 24 martie, unei intervenții chirurgicale majore, în urma complicațiilor provocate de pancreatită și a unei infecții abdominale, anunța atunci Clinica AKH din Viena, într-un comunicat de presă.
Părțile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate și s-a efectuat drenaj extensiv și lavaj al cavității abdominale, precizau medicii de la Clinica AKH.
Medicii care au operat-o pe Teo Trandafir mai spuneau că intervenția a fost un „succes” și adăugau că aceasta va rămâne sub observație în zilele următoare, la Terapie Intensivă.
Clinica AKH anunța, la începutul lunii februarie, că Teo Trandafir a fost supusă unei proceduri endoscopice, se recuperează bine și ar putea reveni în țară „curând”. Ulterior, externarea ei a fost amânată, din cauza unei complicații septice.
Teo Trandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după șase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?