Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

În doar două zile, patru tâlhării şi un furt


Sfârșitul de săptămână a fost unul de coșmar pentru mai mulți cetățeni, dar și pentru polițiștii care au fost nevoiți să lucreze la foc continuu pentru identificarea autorilor a patru tâlhării și a unui furt. Autorii au fost prinși, cu o singură excepție. Polițiștii îl caută și acum pe cel care a comis tâlhăria de vineri, de pe strada Longinescu din Focșani, când un factor poștal a rămas fără banii de pensii. Printre suspecții identificați  se află și trei copii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani.

Sesizările cu privire la comiterea unor tâlhării au început să vină încă din noaptea de joi spre vineri. Atunci, la ora 00.20, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Adjud au fost sesizați de Geta V., de 48 ani, din Adjud, despre faptul că în timp ce se deplasa prin triajul Stației CFR Adjud, a fost agresată de trei tineri, amenințată cu un cuțit, trântită la pământ, lovită și deposedată de cerceii din ureche, de telefonul mobil, o lanternă și cheile de la domici-liu. În urma activităților efectuate de polițiștii de la TF, în colaborare cu polițiștii din Adjud și jandarmii din cadrul Detașamentului 3 Adjud, au fost identificați și prinși principalii suspecți. Potrivit polițiștilor, aceștia sunt Iulian-Marius Butan, de 24 de ani, din comuna Mera, Constantin-Robert Bidirel, de 23 de ani, din Moinești, județul Bacău și Valentin A., de 14 ani, din Coțofănești, județul Bacău, fratele vitreg al lui Constantin-Robert. De asemenea s-a stabilit faptul că joi seara, în jurul orelor 19.30 cei trei  l-au deposedat prin violență de suma de 15 lei pe Ion N., de 77 ani, din comuna Păunești, iar la ora 23.20 i-au furat un telefon mobil lui Mihăiță-Iulian G., de 20 ani, din Adjud. Suspecții au reușit să fugă dar pentru scurtă vreme. Doi dintre ei au fost prinși la intrarea în localitatea Domnești iar al treilea într-o locuință din localitate unde locuia cu chirie. „Cei trei suspecți au fost prezentați  Judecătoriei Adjud cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, faptă prevăzută de articolul 211, alineatul 2 cu aplicarea articolului 41 alineatul 2 CP, obținând arestarea preventivă pe o perioadă de  29 de zile”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

Furt și la Slobozia Ciorăști

Sâmbătă, la ora 7.30, polițiștii din Slobozia Ciorăști au fost sesizați de administratorul unui magazin din localitate despre faptul că persoane necunoscute i-au furat din magazin mai multe bunuri. La fața locului s-a deplasat o echipă complexă care a stabilit că D. I., de 17 ani, Ionela L., de 19 ani, ambii din comuna Tătăranu, S. V., de 13 ani, din comuna Tulnici și Nicolae B., de 22 ani, din comuna Slobozia Ciorăști, în noaptea de 25 spre 26 februarie, au pătruns prin efracție în incinta societății comerciale de unde au sustras bunuri în valoare de aproximativ 350 lei. Cercetările sunt continuate de polițiști, cu suspecții în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Autorul tâlhăriei de pe strada Longinescu, căutat

Bărbatul care vineri a tâlhărit o poștăriță în scara unui bloc de pe strada Longinescu, din Focșani este căutat în continuare de polițiști. Oamenii legii spun că acesta va fi prins. Incidentul s-a produs în jurul prânzului, în scara unui bloc unde femeia, angajată a Ofi-ciului Poștal de Distribuire Centralizată, urma să lase corespondența dar și bani de pensii. Speriată, poștărița nu a sunat la poliție imediat după incident de pe telefonul ei mobil ci a cerut ajutorul cetățenilor. Acest lucru a însemnat timp pierdut care în astfel de momente este prețios.
Primele cercetări ale Poliției au arătat faptul că poștărița a fost tâlhărită de către un bărbat înalt, care avea un fes negru pe cap și un fular mare de aceeași culoare, care îi acoperea fața. De asemenea, suspectul ar avea până în 20 de ani și are construcție atletică. Poștărița a fost amenințată și forțată să îi dea banii pe care îi avea asupra sa, după care bărbatul a dispărut. După incident, femeia se afla în stare de șoc și nu a putut da prea multe detalii cu privire la persoana care a atacat-o. Bărbatul nu i-a luat femeii geanta cu totul ci a preferat să îi cotrobăie prin ea, de teamă să nu fie văzut de cineva cu geanta asupra sa. Din cercetări a rezultat faptul că hoțul i-ar fi sustras femeii suma de aproximativ 1900 de lei. Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea autorului și tragerea acestuia la răspundere. Aproape toate persoanele care au comis tâlhării în Focșani au fost identificate. Oamenii legii spun că și autorul acestei tâlhării va fi identificat mai devreme sau mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?