Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Filmul în care joacă vrânceanca Maria Alexandra Lungu – MARELE PREMIU AL JURIULUI DE LA CANNES


Drama „Le Meraviglie” – „Minunile”, de Alice Rohrwacher, în care Maria Alexandra Lungu, de 13 ani, din Negrilești, are rolul principal, a fost recompensat sâmbătă, cu marele premiu al juriului la cea de-a 67-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Povestea fetiței din Negrilești, care a ajuns vedetă peste hotare, a fost relatată în exclusivitate de cotidianul „Monitorul de Vrancea” în data de 12 aprilie a.c. și poate fi recitită accesând link-ul  http://www.monitorulvn.ro/articole/de-la-negrilesti-la-cannes-o-familie-de-vranceni-joaca-intr-un-film-cu-monica-bellucci_2_162311.html
 În film, Maria interpretează rolul Gelsominei, fiica cea mare a unei familii de apicultori. Conform rezumatului oficial, „este vara a patru surori conduse de Gelsomina, cea mai mare, moștenitoarea micului și ciudatului regat pe care tatăl lor l-a construit ca să-și protejeze familia de lumea ce «se apropie de sfârșit». E o vară extraordinară, în care regulile care țin familia unită sunt slăbite: pe de o parte, sosirea în casa lor a lui Martin, un băiat german aflat în reabilitare, și pe de altă parte, invazia în teritoriul lor a unui concurs de televiziune cu premii, « Il paese delle Meraviglie» (Å¢ara Minunilor), condus de zâna cea bună Milly Catena (Monica Bellucci)”. 
 Maria Alexandra Lungu ne-a spus că acesta a fost primul ei contact cu actoria, dar și că nu exclude ca pe viitor să vrea să facă o carieră în film. În „Le Meraviglie” nu a jucat doar Alexandra, ci întreaga sa familie. Mama, tata și fratele mai mare cu un an al Alexandrei au fost figuranți în pelicula câștigătoare. 
 Despre tânăra actriță, regizoarea filmului a povestit: „nu știam exact cum doream să fie personajul Gelsomina, însă știam că o voi recunoaște când o voi vedea. Åži exact asta s-a întâmplat. După mai multe luni de căutare, nu am avut niciun dubiu când am văzut-o pe Maria Alexandra Lungu la ora de religie (…) Avea 11 ani. (…) Am petrecut mult timp cu albinele pentru ca, la fel ca personajul său, să stăpâneasă perfect gesturile apicultorilor. Să lucrez cu ea a fost o adevărată bucurie și cele mai importante lucruri sunt prezența sa generoasă și faptul că i-a plăcut să lucreze cu noi”, a spus Alice  Rohrwacher, potrivit site-ului oficial al Festivalului de la Cannes.
 Maria Alexandra Lungu locuiește cu familia sa în Italia din 2006.
 La gala de premiere de sâmbătă seară, regizorul turc Nuri Bilge Ceylan a câștigat marele trofeu Palme d’Or, pentru lungmetrajul „Winter Sleep”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?