Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual, simplificată


    Fiscul a simplificat procedura pentru înscrierea contribuabililor în Spațiul Privat Virtual, serviciul pus la dispoziție pentru comunicarea online a declarațiilor fiscale. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea au arătat că, din luna martie, formularul C800 „Cerere de aderare la Spațiul Privat Virtual pentru posesorii de certificat digital calificat” a fost înlocuit de formularul on-line disponibil la adresa https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic.
    Cei care doresc să se înscrie în SPV pot găsi instrucțiunile de utilizare a formularului on-line pe website-ul Agenției Naționale de Administare Fiscală  la secțiunea „Înregistrare /Înrolare persoane fizice și juridice în Spațiul Privat Virtual” sau accesând următorul link:
https://www.anaf.ro/statistic/10/Anaf/declaratii_R/AplicatiiDec/Instructiuni_UtlizareSPV_08032018.pdf.
    AJFP precizează că serviciul „Spațiului Privat Virtual” pus la dispoziția contribuabililor de către ANAF este o modalitate de comunicare prin mijloace electronice care conferă doar avantaje contribuabililor. Serviciul este ușor de accesat, nu implică nici un cost, poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil cu conexiune la internet, este disponibil 24h/24h, nu implică deplasarea la sediul administrației fiscale sau la oficiul poștal pentru a primi un act administrativ fiscal. „Spațiul Privat Virtual oferă contribuabililor persoanele fizice și persoanele juridice toate facilitățile comunicării electronice a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum și a altor informații și înscrisuri în legătură cu situația financiară sau fiscală proprie a acestora”, precizează reprezentanții AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?