Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Arhitectul Ostoia, înmormântat azi


Trupul neînsuflețit al celui care a fost arhitectul Mircea Ostoia a ajuns în Focșani, fiind depus la biserica de lângă Åžcoala nr. 7, proiectată chiar de el. Ostoia va fi înmormântat azi, în jurul orei 13.00, în Cimiti-rul Armenesc, din spatele Gării. Prietenii și rudele nu se așteptau ca arhitectul să se retragă atât de devreme din viețile lor, pentru că avea numai 58 de ani.
Mircea Ostoia a decedat marți dimineață, la Spitalul de Urgență „Floreasca”. La începutul lunii februarie, arhitectul a coborât din mașină și a alunecat pe gheață. Åži-a fracturat piciorul stâng din șold (fractură de col femural), după care a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, apoi la Spitalul Militar, ajungând într-un final la București. În urma unor complicații, arhitectul a decedat. 
Prietenii apropiați spun despre el că a fost un om remarcabil, de o noblețe ieșită din comun, iar pierderea lui este de neegalat. Åži colegii de muncă au cuvinte de laudă la adresa celui care a fost Mircea Ostoia.
În timpul vieții, arhitectul a întocmit proiectul Catedralei Ortodoxe „Cuvioasa Parascheva”, al Casei de Sănătate, Catedralei Catolice, numeroase parcuri din județ și multe locuințe.
Prietenii spun că arhitectul Ostoia a fost repartizat în anii ’80 în Focșani, cu toate că se născuse în Timișoara. A lucrat la Atelierul de Proiectări Județean, după care și-a făcut o firmă împreună cu un coleg. Era foarte mândru de cei doi băieți pe care îi avea. Iubea foarte mult florile și animalele.
Dumnezeu să-l   odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?