Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Deputatul Ciprian Nica : „Boc se face de cacao“


Deputatul PSD, Ciprian Nica, nu este de acord cu afirmațiile premierului Emil Boc care a anunțat că economia României iese din recesiune. Într-o declarație politică depusă, ieri, la Parlament, parlamentarul social democrat consideră că afirmațiile premierului sunt doar o încercare de a mai salva din imaginea șifonată a guvernanților pedeliști.
„Afirmația premierului m-a mirat din cel puțin două motive: unul de ordin politic – faptul că Boc și nu Traian Băsescu și-a asumat scoaterea României din recesiune și al doilea, de ordin realist, să spunem așa, fiindcă este evident că premierul încearcă să își mai salveze ceva din ima-ginea șifonată, servindu-ne noi gogoși cu topping la alegere: de vanilie, de ciocolată sau căpșuni. Indiferent de alegerea făcută este evident că un astfel de anunț al premierului este….de cacao”, se arată în declarația politică.
Social-democratul susține că este jenant ca Boc să facă un astfel de anunț după ce economia a fost pe topogan scăzând cu 7,1% din PIB în 2009 și cu 1,2% în 2010 iar datoria publică a României a crescut cu 32%, ajungând la un maxim istoric de 46 mi-liarde euro.
„Emil Boc vine și ne desenează noi orizonturi optimiste de așteptare. Face acest lucru în spe-ranța că economiile Germaniei și Franței care, în 2010, au avut creșteri po-zitive vor reuși să resusciteze și alte economii din Uniunea Europeană. Cel mai probabil vor și reuși însă, din păcate, România nu se va afla printre țările care vor simți suflul relansării economice din Uniunea Europeană, dintr-un motiv foarte simplu: pe noi ne conduc Băsescu, Boc și PDL iar aceste cuvinte sunt similare cu falimentul nu cu relansarea econo-mică”, susține deputatul Ciprian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?