Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Îngrijirea picioarelor


Odată cu venirea verii, sosește și vremea etalării picioarelor perfecte. Orice femeie dorește să aibă picioare cât mai îngrijite, acestea fiind unul dintre elementele care atrag privirile bărbaților și nu numai. De aceea, îngrijirea picioarelor trebuie să primească o atenție desăvârșită. A avea picioare frumoase înseamnă a avea grijă permanent de ele, și de a le acorda importanță printr-o epilare periodică, o pedichiură reușită și o hidratare a picioarelor pentru o piele fermă.

Trecerea la sandale scoate în evidență unghiile și călcâiele. Pedichiura este foarte importantă pentru femei, de aceea trebuie să urmați câteva sfaturi:
 – țineți-vă picioarele timp de 20 de minute la înmuiat într-un lighean în care ați pus puțin săpun lichid, o lingură de ulei de măsline și câteva feliuțe de lămâie.
 – cu ajutorul unei pietre ponce sau a unei pile de călcâie se masează fără să se apese pentru a se îndepărta pielea moartă.
 – se unge laba picioarelor cu o cremă pe care o lăsați să intre bine în piele.
 – tăiați unghiile scurt fără să pătrundeți adânc în zona colțurilor. Acestea se pot infecta foarte ușor. Aplicați apoi cu ajutorul unui bețigaș de urechi puțin ulei de măsline sau o cremă specială pe cuticule. Lăsați-o să acționeze și apoi împingeți pielițele către bază. Nu tăiați aceste pielițe! Vor crește mai groase și mai urâte.
 – aplicați un lac de unghii nu fără a aplica înainte un strat de întăritor. Oja trebuie să fie aplicată în două straturi pentru uniformizare, iar după uscare se poate da cu lac pentru strălucire și protecție.

***

Epilarea poate fi una dintre etapele cele mai neplăcute pentru multe femei. Epilarea se poate realiza prin mai multe metode, fiecare femeie având libertatea de a opta.
– specialiștii spun că cea mai eficientă metodă, dar și cea mai costisitoare, este epilarea definitivă cu laser. Scapi de stresul epilării periodice, firul fiind distrus din rădăcină.
 – următoarea în top este ceara care smulge firul din rădăcină. Părul crește mai greu și în timp se rărește. Inconvenientul este că epilarea cu ceară este cea mai dureroasă și nu toate femeile o suportă.
 – epilatorul electric este cel mai comod mijloc și, printr-o folosire frecventă și regulată, veți avea tot timpul picioare epilate.
 – lama și crema de epilat sunt rapide și nedureroase, însă părul crește foarte repede și mult mai des.
 
***

Hidratarea picioarelor este o altă etapă care se face după epilare și nu numai. Îngrijirea picioarelor presupune o hidratare zilnică a acestora indiferent de anotimp. Pentru a evita apariția celulitei sau, mai rău, a aspectului de coajă de portocală, folosește creme anticelulitice sau apelează la un salon de înfrumusețare pentru împachetări anticelulitice.
După dușul de seară masează-ți de la șold în jos timp de 10-20 de minute picioarele. Masajul sti-mulează circulația și îndepărtează senzația de oboseală, relaxează mușchii și ajută la prevenirea apariției varicelor.

***

Dincolo de îngrijirea tenului, a părului, o atenție deosebită trebuie să le acordați și picioarelor. Seara, după o zi istovitoare, aveți impresia că toată greutatea vi se lasă în picioare, așa că de abia așteptați să vă aruncați încălțămintea. Numai că acest ritual nu este suficient pentru buna circulație și îngrijire a picioarelor. Dușul le va ajuta. După ce vă catifelați pielea cu uleiul de corp preferat, nu uitați nici de picioare. Răsfățați-le cu o cremă hidratantă specială. Dacă ședințele de refle-xoterapie nu vă sunt la îndemână, vă puteți face masaj și singură. Chiar dacă efectul nu va fi același, picioarele vor fi mult mai relaxate. Indicat ar fi să vă răsfățați tălpile seara. Masajul pornește de la degete către gleznă. Specialiștii în domeniu vă recomandă să insistați însă asupra tălpii, partea cea mai solicitată în timpul zilei și, dacă masajul ma-nual nu vă este la îndemână, vă puteți achi-ziționa un aparat de masaj pentru picioare, care poate fi utilizat atât cu apă, cât și fără. Dacă în locul dușului preferați o baie, nu uitați să aruncați în cadă sare gemă și plante precum rozmarinul (energizant), ienupărul (stabilizant) și menta (revigorant), care reglează circulația periferică. De asemenea, puteți să vă achi-ziționați din farmacii săpunuri medicinale, substanțe dezinfectante pentru picioare pe care să le folosiți după baia cu sare.
 
Tratamente la îndemână

 Nu numai tenul are nevoie de curățarea de celule moarte. Aceeași situație se întâlnește și în cazul picioarelor. Peelingul se poate face o dată pe săptămână, cu o cremă exfoliantă conținând microgranule. Chiar dacă apelați la piatră ponce, produsele exfoliante au o acțiune mult mai concentrată dizolvă în profun-zime straturile de piele moartă. Nu uitați însă că după acest tratament să vă ungeți picioarele cu o cremă specială, apoi să vă puneți șosete. Efectul va fi uimitor. Puteți apela la un tratament special cu acțiune intensivă pentru îngrijire, indiferent de anotimp. Tratamentul conține ulei de soia, unt de cacao și ceară naturală de albine care hidratează pielea în profunzime, dar și ulei de mentă, care, prin proprietățile sale de relaxare și împrospătare, ajută la calmarea durerilor musculare și a oboselii picioarelor, dar și la îndepărtarea mirosurilor neplăcute.
Regula numărul unu pentru îngrijirea picioarelor se poate traduce prin unghii scurte și îngrijite. Spre deosebire de mâini, unde unghiile lungi sunt este-tice, mai ales dacă le și colorați, la picioare nu e recomandat să le lăsați să crească. În schimb, puteți să le dați culoare cu ojă neagră, verde, bleu electric, roșu aprins, roz sidefat sau un alb discret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?