Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Trei elevi din Focşani remarcaţi de Poşta Română


Trei elevi vrânceni vor participa la etapa regională a Concursului Epistolar, organizat de Poșta Română. Astfel, cei trei elevi norocoși sunt Mihnea Nistoroiu, elev al Colegiului Național „Al. I. Cuza”, Lorena Marin, elevă la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”, și Octavian Torcea, elev la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu”. Tema propusă elevilor pentru anul acesta a fost „Imaginați-vă că sunteți un copac ce trăiește în pădure”. Pornind de la această idee, elevii au dat frâu liber imaginației și au redactat povestiri emoționante.
Lucrările celor trei  elevi din Focșani s-au calificat pentru etapa regională a competiției, alături de lucrări ale colegilor lor din Constanța, Brăila, Buzău, Galați și Tulcea. Acesta județe, dar și Vrancea, sunt în subordinea Centrului Regional Rețea Poștală Constanța. Câștigătorii etapei regionale vor fi desemnați până la data de 18 februarie, urmând ca epistolele lor să se califice la faza națională a concursului.
Câștigătorul locului I din fiecare din cele opt regiuni poștale din țară se califică la etapa națională a Concursului Epistolar pentru tineret. Clasamentul la nivel național va fi stabilit până la data de 11 martie 2011.
Cea mai bună lucrare selectată dintre cele opt finaliste pe plan național, tradusă într-o limbă de circulație internațională engleză sau franceză, va fi trimisă Biroului Internațional al Uniunii Internaționale Poștale Universale, pentru a participa la etapa internațională a competiției.
Ocupanții primelor trei locuri la nivel mondial vor fi premiați cu ocazia festi-vităților desfășurate pe 9 octombrie, de Ziua Mondială a Poștei, ce se vor desfășura la Berna, în Elveția.
Concursul Epistolar este organizat de Compania Națională Poșta Română, sub egida Uniunii Poștale Universale, cu sprijinul Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului. Prin acest concurs, organizatorii își propun să stimuleze și să dezvolte creativitatea tinerilor cu vârste de până la 15 ani și să le ofere acestora posibilitatea de a exprima în scris ceea ce gândesc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?