Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Recomandări ale Brigăzii Rutiere


Brigada Rutieră le recomandă șoferilor să adapteze viteza de deplasare la condițiile actuale de circulație – zăpadă abundentă și viscol -, factori ce influențează negativ desfășurarea circulației. Viteza de deplasare în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei este de 30 km/h în loca-lități și 50 km/h în afara acestora.
Åžoferilor li se mai recomandă să-și asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta și geamurile laterale, să asigure buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și a sistemului de climatizare și dezaburire, să folosească sistemul de iluminare-semnalizare corespunzător, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic.
Ei mai sunt sfătuiți să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de autoturismul din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță, să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece, să nu frâneze sau să vireze brusc și să folosească cu precădere frâna de motor și să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special calea de rulare a tramvaielor.
În condiții de ninsoare abundentă, șoferii au obligația să nu oprească ori să staționeze pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenția mijloacelor de deszăpezire și desfășurarea traficului în general și să respecte semnalele și indicațiile agenților de circulație.
Pietonii au obligația să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate și marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată de șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?