Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Chimenul negru


Chimenul negru are ca factor curativ semințele. Afecțiuni pentru care se recomandă: cure de slăbit; reglare a apetitului și a metabolismului; guturai, bronșite, gripă.
Studiile făcute în ultimii ani au demonstrat că administrarea acestei plante în cure de 12-21 de zile este eficientă nu numai în prevenirea guturaiului, bronșitelor sau a gripei, ci și a unei game impresionante de boli, în care sistemul imunitar joacă un rol esențial, inclusiv în cele tumorale benigne sau maligne.
 
Prezentare generală
Chimen negru provine din latinescul Nigelia sativa. Nigelia este un remediu extrem de vechi, adus din Etiopia acum mii de ani, dar care în Europa a fost redescoperit de curând. La noi în țară, crește în zonele sudice, fiind un condiment foarte apreciat în anumite alimente (mai ales în lactate).

Calități curative și acțiune farmaceutică
În scop terapeutic, se folosește fie uleiul esențial al acestei plante, fie tinctura, cu care se obțin de asemenea rezultate foarte bune, fiind recomandată în curele de slăbire alături de ceaiul verde, pentru calitățile sale de intensificare a metabolismului și de reglare a apetitului.
Se recomandă tinctura din semințe împotriva slăbiciunii și pentru imunitate. O cură pentru întărirea imunității durează minimum 12 zile, putând fi făcută o dată pe lună.
Nu există precauții ori contraindicații.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?