Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Şomerii, „clienţii“ Bibliotecii


Unii vrânceni au prostul obicei de a nu înapoia la termen cărțile împrumutate de la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”, însă spre deosebire de anii precedenți, în 2010 au dat dovadă de ceva mai multă responsabilitate. Potrivit unui raport întocmit de reprezentanții Bibliotecii Județene, în cursul anului precedent s-au înregistrat nu mai puțin de 3.747 apeluri din partea cititorilor, care solicitau prelungirea termenului inițial pentru cartea împrumutată. Chiar dacă nu s-au învățat să fie punctuali, cititorii au ascultat sfatul bibliotecarilor, pentru a nu fi nevoiți să plătească penalizări pentru întârziere. În total, în cursul anului precedent au fost împrumutate nici mai mult nici mai puțin decât 126.169 cărți, ceea ce înseamnă că în medie, fiecare bibliotecar a distribuit peste 4.000 de volume utilizatorilor.
Sala de lectură a fost și ea asaltată de cititorii focșăneni. Majoritatea a accesat serviciile oferite pentru a consulta presa locală, dar și documente din legislație. Alți câțiva vrânceni au achiziționat abonamente pentru cotidiene sau presă culturală, în vreme ce unii cititori au solicitat, contra cost, imprimarea unor documente de interes pentru ei. În 2006 – 2010, perioadă de referință stabilită la nivel național, în baza de date a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani au fost înscriși 17.601 utilizatori, din care, în 2010, 6.253 au frecventat, ca utilizatori activi, diferitele secții ale bibliotecii, înregistrându-se o creștere cu 2% față de anul 2009. Dintre aceștia, 2.412 sunt înscriși pentru prima dată la bibliotecă. Pentru diferitele tranzacții de împrumut, s-au înregistrat 87.913 de vizite la bibliotecă. De asemenea, 9.408 utilizatori au frecventat biblioteca în varianta la distanță, prin verificarea bazei de date.
Utilizatorii fideli ai serviciilor oferite de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” sunt elevii, urmați la mare distanță de studenți și intelectuali. Åži șomerii, dar și pensionarii au început să dea semne că sunt din ce în ce mai interesați de lectură, aproape 400 de persoane din aceste categorii înscriindu-se ca utilizatori ai Bibliotecii Județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?